18 oktober
Stora scenen

E-medborgardag

Samhället digitaliseras allt mer och det är inte alltid lätt att hänga med. Kom in till oss och lär dig mer de digitala tjänster som finns att tillgå.

Alingsås Kulturhus, Stora scenen torsdag 18/10 kl 14

Sparbanken Alingsås kommer att vara på plats för att berätta om hur banker arbetar med hjälp av dagens fina teknik . Det finns bland annat appar för både företag och privatpersoner, Internetbank, Swish och Bank-ID. Vi kommer att ta med oss iPads och visa hur våra appar ser ut och hur man enkelt laddar ned dem. Dessa digitala tjänster och verktyg har utvecklats mycket på kort tid vilket öppnar upp för helt nya möjligheter. Vi möter en framtid med nya smidiga tjänster, snabbare kommunikation och fler tillvägagångssätt för att komma i kontakt med banken.

Arbetsförmedlingen kommer till oss för att demonstrera platsbanken och övriga tjänster de erbjuder över internet.

Vår egen personal visar upp de fördelaktiga e-tjänster och databaser som man får tillgång till som låntagare hos oss. Bland annat kan du läsa all världens tidningar via PressReader, lyssna på ljudböcker eller låna e-böcker rätt in i din smarta telefon eller surfplatta och få gratis tillgång till Nationalencyklopedin.

Vi bjuder även på kaffe. Välkomna!

Information

När: Torsdag 18 oktober, kl 14.00 – 16.00
Var: Stora scenen Visa på karta