23 mars – 4 maj
Alingsås konsthall

Eric Magassa - Tell Me A Tale of Lies

Eric Magassa utforskar frågor om identitet och dess koppling till minnen och platser. Magassas konstnärskap drivs av en nyfikenhet inför världen, såväl den förgångna som den nuvarande. Genom att sammankoppla faktorer som tid, rörelse och historia skapas en värld av komplexitet och motsägelser, skönhet och fara.

Magassa kombinerar en rad olika tekniker ­­– från måleri, collage och skulptur, till fotografi och rörlig bild – där figurativa och abstrakta element möts och överlappar varandra. Objekt och artefakter som för länge sedan förlorat sin ursprungliga mening aktualiseras och ges nya sammanhang. Masken är återkommande i många av verken, både som föremål och som gräns.

I det pågående fotografiska arbetet The Lost Series utforskar Magassa upplevelser och föreställningar om ”den andre” genom att själv agera framför kameran i skilda miljöer – en handling som förskjuter känslan av vad som är bekant och obekant.  Vad uppstår i mötet mellan det oväntade och det vardagliga?

Program under utställningen:

Vernissage
Lördag 23/3 kl 10-14, utställningen invigs i konstnärens närvaro kl 12.00 av Per Palm, ersättare i kultur- och utbildningsnämnden.

Konstnärssamtal
Torsdag 28/3 kl 17.30, Eric Magassa berättar om utställningen och sitt konstnärskap

Slow Art – ett lugnt sätt att se på konst
Torsdag 4 april kl 17.30, Vi möts och betraktar utställningen i lugn tystnad under ca 20 minuter. Därefter samtalar vi över en fika och utbyter tankar och reflektioner kring upplevelsen.

Max 20 deltagare, biljetter hämtas i kulturhusets reception från torsdag 28 mars.

Slow Art Day är numera en världsomfattande rörelse på museer och konsthallar som uppmuntrar publiken att titta länge på konst.

Konst till kaffet
Onsdag 10/4 kl 11.00 – du fikar medan vi berättar om utställningen. Kaffe + fika 10 kr

Since You Asked – litterär frågespalt
Torsdag 25/4 kl 17.30 – Litteraturfestivalen Textival gästar utställningen med en litterär frågespalt där konstnärer och poeter verksamma i Sverige får fria tyglar att svara på dina frågor. Årets tema är Intimate Acts och utforskar relationen mellan det intima och offentliga. Behöver du ett svar? Ställ din fråga anonymt på sinceyouasked.se/fraga innan 10 april.

När: 23 mars – 4 maj, kl 10.00 – 14.00
Var: Alingsås konsthall Visa på karta