26 januari
Palladium

Göteborg Film Festivals invigningsfilm

Fira öppningen av Göteborgs Filmfestival! Se invigningsfilmen och mingla på Palladium.

Göteborg Film Festivals invigningsceremoni direktsänds till 31 biografer i Västra Götalandsregionen - Palladium i Alingsås är en av dem. Ceremonin leds i år av Emma Molin, känd från humorserien Grotesco. Alicia Vikander som är årets hedersgäst kommer tilldelas Nordic Honorary Dragon Award under ceremonin. Filmen direktstreamas från Draken i Göteborg kl 17.30. Efter filmen blir det mingel och tilltugg i foajén.

Invigningsfilm med världspremiär

Gabriela Pichlers Amatörer får sin världspremiär som invigningsfilm på Göteborg Film Festival. Filmen ingår även i tävlan om Dragon Award Best Nordic Film.

Den kompromisslösa debuten Äta sova dö gjorde direkt Gabriela Pichler till en av Sveriges mest respekterade regissörer. Filmen vann fyra guldbaggar, bland annat för bästa film, regi och manus.

Nu är hon tillbaka med en intelligent, varm och fantastiskt rolig film om vem som äger bilden av ett samhälle. Den lilla kommunen Lafors hoppas vända den ekonomiska torkan genom att locka till sig ett tyskt lågprisvaruhus. För att stärka kommunens varumärke ber de ungdomar att producera filmer om sin hemort, men filmerna blir inte som de tänkt sig. Utifrån ett manus som hon skrivit tillsammans med Jonas Hassen Khemiri gestaltar Gabriela Pichler såväl kämpande medborgare som plågade politiker med absolut tonträff, drabbande humor och hundraprocentig lojalitet.

Som förfilm till årets invigningsfilm visas Brottas av Julia Thelin som ingår i kortfilmstävlingen Best Swedish Short – Startsladden.

Program

17.00: Palladium öppnar

17.30: Invigningsceremonin direktsänds från Draken

18.10: Kortfilmen Brottas av Julia Thelin visas

18.30: Långfilmen Amatörer av Gabriela Pilchers visas

Mingel med tilltugg och feststämning!

 

Information

Kostnad: 50 kr. Alla som köper biljett får ett festivalpass till Göteborgs Film Festival, värde 50 kr.
Anmälan: Biljetter säljs på eventim.se
När: Fredag 26 januari, kl 17.30
Var: Palladium Visa på karta