Alingsås konsthall

Historielabbet - Gör om! Gör rätt!

Historielabbet är en fortbildningsorganisation för en mer inkluderande konsthistorieskrivning.

Historielabbet håller föreläsningar och workshops som synliggör den maktstruktur genom vilken västvärldens konsthistoria har skrivits och vill i och med det motverka en återupprepning av samma historia. Historielabbet lyfter fram kvinnliga- och queera konstnärer, samt ger en bild av historien som visar på konstnärliga uttryck, inte bara från Europa, utan från hela världen. De vill med andra ord lämna ”historien” i singular för att istället öppna upp den i plural. Det ska finnas plats för fler historier!

Historielabbet - Gör om, Gör rätt består av:

Karin Annebäck
BA i konsthistoria och visuella studier och MA i Visual Culture från Lunds Universitet. Stipendiat på Svenska Institutet i Rom 2014. Arbetar idag som museikoordinatorn på Skissernas Museum. Har tidigare arbetat som SI-pedagog i konst- och idéhistoria på Lunds Universitet.

Sofia Landström
BA i konsthistoria och visuella studier från Lunds Universitet och MA i Exhibition Studies från Central Saint Martins i London. Arbetar för närvarande som Intendent för förmedling och program på Malmö Konstmuseum. Har tidigare frilansat som researcher och skribent för ett antal feministiska konstprojekt.

När: Tisdag 28 april, kl 17.30 – 18.30
Var: Alingsås konsthall Visa på karta