Alingsås museum

Historietorsdag: Herman Hansen Scauw och Axel Sahlstrand

Alingsås museum bjuder in alla historieintresserade att ta del av föredrag om ett kulturhistoriskt ämne med fokus på Alingsås historia.

Om Herman Hansen Scauw och Axel Sahlstrand

Om en yrkesfotograf och en amatörfotograf verksamma i Alingsås vid slutet av 1800-talet.

Medverkande: Gösta Sandberg, fotograf och f d intendent Alingsås museum.

Platsbiljetter

Föreläsningen har fri entré. För att boka plats behöver du en kostnadsfri platsbiljett. De finns att hämta på Alingsås Kulturhus och Alingsås museum, biljetter släpps torsdagen en vecka innan respektive föredrag. För info: 0322 – 61 65 92

Kommande historietorsdagar

22 mars Dräkterna berättar.

Om 1700-talets fantastiska dräkter och textilier med inblickar i Jonas Alströmers manufakturverk och hur det påverkade svensk textilindustri.

Medverkande: Therese Holmgren, dräkthistoriker och kulturarvspedagog.

19 april Alingsås bebyggelse utanför ringgatorna

Med utgångspunkt från F W Nymans skrifter och teckningar från 1800-talets slut.

Medverkande: Tomas Samuelsson, privatforskare och alingsåskännare

Passa på att se museets utställning

Vad har krävts för att komma hit, stanna kvar eller lämna? Vad behöver du för att känna dig som hemma? Vad krävs för att lämna sitt hem och vad driver oss att hitta ett nytt?Passa på att se museets utställning Hem - Alingsås som hem, då och nu samtidigt. Läs mer om utställningen här.

När: Torsdag 15 februari, kl 18.00 – 19.00
Var: Alingsås museum Visa på karta