Plan 4, hiss finns.

Historietorsdag: I spåren efter stadens bortglömda arkitekt

Museets populära bildföreläsningar fortsätter - välkommen till historiefrossa tre torsdagar i höst där vi bjuder in alla historieintresserade att ta del av föredrag om ett kulturhistoriskt ämne med fokus på Alingsås historia.

Gratis platsbiljett hämtas från och med en vecka innan respektive föreläsning.

Idag: I spåren efter stadens bortglömda arkitekt

Om stadsingenjören och stadsbyggmästaren S E Bengtsons liv och gärning i det tidiga 1900-talets Alingsås.

Medverkande: Simon Waern, bebyggelseantikvarie

Historietorsdag på Alingsås museum

Alingsås museum har en programserie för alla historieintresserade! Vi kallar den för Historietorsdag. En föredragsserie om ett kulturhistoriskt ämne med fokus på Alingsås historia men även andra ämnen som ingår i museets verksamhet såsom arkeologi, etnologi, idéhistoria, museologi eller aktuella ämnen som är kopplade till en utställning kan förekomma.
Programmet består av föredrag där de medverkande kan vara Alingsås museums egna personal eller av externa talare från universitet, museer, föreningar eller civilsamhället.

Biljett och plats

Tycker du att detta låter spännande hämtar du en fribiljett i museet eller på kulturhuset. Annars, chansa och dyk upp på museet.
Historietorsdag är öppen för alla och är gratis.
Observera att vi har begränsat antal platser och att det är först till kvarn som gäller, så kom i tid!

Håll utkik här på http://www.alingsaskulturhus.se/alingsas-museum eller museets facebooksida: https://www.facebook.com/alingsasmuseum/ för senaste information och glöm inte att hämta ett programblad!

Har ni förslag på ämne eller föredragshållare hör gärna av er till Frida Lönnberg 0322-616285 eller Monica von Brömsen 0322-616592.

Vi ser fram emot att träffas!

Anmälan: Begränsat antal platser. Platsbiljett hämtas på museet eller kulturhuset, först till kvarn.
När: Torsdag 14 december, kl 18.00 – 19.00
Var: Plan 4, hiss finns. Visa på karta