Alingsås museum, Alingsås bibliotek, Alingsås konsthall

Kulturnatta "Allt ljus på dig"

6 oktober kl 14-22

Programpunkter finns att uppleva och delta i på Alingsås Kulturhus, museet, Grand hotell och Åmanska parken.

Programmet uppdateras löpande.

Sagor på olika språk

14-16 lilla scenen biblioteket

Varje halvtimme kan ni höra sagor på bland annat Urdu, Dari och Svenska

Samarr: medborgarskolan

Synvillor

En utställning om hur ljus kan uppfattas av vår hjärna. En synvilla (eller ”optisk illusion”) ger ett synintryck som inte stämmer med verkligheten. Kom och studera experiment och bilder och förundras över hur ”fel” vi kan se!

10-14 & 18-20

samarr: Alingsås energi, KomTek Alingsås, Chalmers tekniska högskola

Familjevisning i konsthallen

Kl 14.30 konsthallen

Kom och upplev Jan Stiglands utställning utställning M/S Antropos - en interstellär flaskpost.

Kanske vill du skicka ett meddelande till rymden och den rosa kulturnatta månen!

Smilla, teater workshop

Kl 15, scenen museet plan 1

Teatercirkel där hela familjen kan delta och prova på lekfulla teaterövningar, med extra fokus på barnens fantasi!

Poesi & musik

kl 15.30 Konsthallen

Kulturskolan bjuder in till poesiuppläsning ackompanjerat av stråkelever. Alströmerelever som läser på olika språk medverkar.

Effektsmink

Kl 14-16, Ateljén Kulturhuset

Är du nyfiken på hur du skulle se ut som tiger eller en kanske en super hjälte?

Endast fantasin sätter gränser.

samarr: studieförbundet Vuxenskolan.

Deckarvandring med hemliga klubben

Vandring med guide kl 16 & 17 för er som inte har möjlighet att använda egen telefon. Samling utanför museet

OBS Begränsat antal platser till kl 16 & 17. Biljetter hämtas dagen innan på Kulturhuset.

Info: För att kunna delta i deckarvandringen på egenhand krävs det att en laddar ner appen Hemliga klubben från appstore eller google play.

Roland MacFie finns på plats kl 16 utanför museet för att hjälpa till med tekniska frågor. Slingan tar ca 20 minuter och mot Christinae kyrka och tillbaka mot Kulturhuset.

Vandringen är öppen för alla hela dagen! Välkomna att lösa ett mysterium med oss!

Hennamålning

15-18 Ateljén Kulturhuset

Kakor på olika språk

från kl 16, caféet Biblioteket

Vad heter kaka på Tamil? Kom och få reda på det samtidigt som du får smaka kaka från olika länder och världsdelar.

Vi bjuder!

DJ workshop,

kl 15-18, studion

Dans Workshop

kl 15 köket museet andra våningen

Världspremiär!

Löpande bildvisning på Alingsås museum

Invigning!

Kl 16 Kulturhuset stora scenen

AMTS, Alingsås amatörteatersällskap,

Smakprov ur musikalen Rent, Stora scenen

Besök av  Räddningstjänsten,

16-17, Åmanska parken (ute)

Öppen scen - Allt ljus på dig!

16.30 Kulturhusets stora scen

Har du en hemlig talang? Sjunger du så att kristallglasen spricker, målar ett porträtt på 30 sekunder eller jonglerar?

Kom då och uppträd på vår öppna scen! Vill du säkra din plats anmäl dig till: anna.tinnberg@alingsas.se

Kulturskolan dans

18.00  Kulturhuset stora scenen

Dansuppvisning kulturskolan

Kulturskolan piano och blockflöjtselever

17  museet plan 1

Velox freerun

18.30, Åmanska parken

Velox freerun bjuder på in till en energifylld show

Patrik Sjöberg

19.00 Grand Hotel, Alströmmersalen

Patrik Sjöberg är en av Sveriges största idrottshjältar genom tiderna och fortfarande den höjdhoppare som har hoppat näst högst i världen.

Som författare och föreläsare hyllas han idag för helt andra insatser.

Sångglädje!

20.15 Grand Hotel, Alströmmersalen

Den lyriska sopranen Negar Zarassi och pianisten Lowe Pettersson i en musikalisk resa från visa och jazz till musikal och opera.

Negar Zarassi, med en varm och expressiv röst, är en sångerska som når sin publik oavsett sammanhang. Hennes glädjesprudlande personlighet smittar av sig på de som träffar henne och att hon älskar att sjunga är det ingen som kan tvivla på! Hon har varit engagerad som solist på Malmö Opera och anlitas flitigt som konsertsångerska runt om i Sverige.
Lowe Pettersson är en av Västsveriges bästa ackompanjatörer, mycket uppskattad av sina kollegor för sin mjuka följsamhet och musikalitet. Hans spel är elegant och uttrycksfullt och han rör sig med lätthet mellan olika genrer. En mycket omtyckt pianist av sin publik och även artister som Birgitta Ulfsson, Stina Ekblad och Mats Persson.”)

Fae Fire Group

21.30 Eldshow i parken

Fae inbjuder er till en glittrande föreställning med vackra koreografier, sprakande eldeffekter och stämningsfullt berättande.

Under hela helgen har Konstriket sin ateljéer öppna för besök!

Konstriket

Fre-sö Konstrikets konstnärer har vernissage (fre) och utställningar (lö-sö).

Konstnärernas ateljéer och utställningslokaler är öppna lördar 11-22, söndag 11-18, vernissage fredag 18-20, Partille Herrgård

Närmare 80 konstnärer i fem kommuner öppnar sina ateljéer och utställningslokaler första helgen i oktober. Se Konstrikets separata program, www.konstriket.se

Samtidigt på Arena 11

Rock Å Kofta