4 – 23 augusti
Unga Vuxna avdelningen/Ateljén kl. 18.30

Normbrytande utställning 4-23/8.

Normbrytande konst i Unga vuxna avdelningen och Ateljén.

Ateljén är stängd för pyssel under utställningen. Men om du vill pyssla kan du gå över till Museet dit vi flyttat pysselsaker!

Välkommen till ett projekt som genom konst utmanar och belyser den urbana normen och vidgar bilden av vad landsbygd är och kan vara.

Under våren 2017 skapades en gemensam utställning som är på sommarturné för att utmana den urbana normen. Med olika konstnärliga uttryck undersöker de utvalda konstnärerna och övriga involverade i projektet tillsammans relationen mellan olika platser och hur de laddas med olika betydelse och makt. Vad är centrum och vad är utkant? Varifrån riktas blicken och vad hamnar i periferin av synfältet? Har platsen betydelse för vilka vi kan vara och hur vi formas? I utställningen tar vi oss an, utmanar och belyser den urbana normen. Syftet är att väcka tankar och samtal kring frågan på de platser som utställningen besöker. Vad ser du?

Utställningen är en del i projektet Ung kultur utmanar den urbana normen som finansieras av Postkodlotteriets Kulturstiftelse och drivs av Föreningen Ung på landsbygden, Hela Sverige ska leva, Riksteatern och Förbundet Vi Unga.

För att veta mer, checka in hemsidan!

 

Utställningen kommer att stå i Unga Vuxna avdelningen samt i Ateljén mellan den 4/8- 23/8.

Information

Ålder: Alla
Kostnad: Gratis
När: 4 – 23 augusti, kl 19.00 – 11.00
Var: Unga Vuxna avdelningen/Ateljén kl. 18.30 Visa på karta
Samarrangemang: Kultur och Ungdoms Stina Nilss håller i utställningen.