Öppettider Ons - Fre kl. 12-16 Lör - Sön kl. 11-16, Extraöppet under Lights torsdag - lördag 18-21.
4 maj – 15 december
Nolhaga slott

Sammet, pärlor & galej – en dräktutställning på Nolhaga slott

Sammet, pärlor & galej – en dräktutställning, är en unik utställning med festkläder från 1860-talet fram till idag, baserade på ett urval från Alingsås museums samlingar.

Nio olika historiska ”scener” på tema fest har skapats.

Kreationer av bland andra haut couture-mästaren Georges Doeuillet,vars dräkter finns representerade bland annat på Metropolitan Museum of Art i New York och i Louvren, Paris.

Den äldsta dräkten som visas är en barnklänning daterad 1860.

Alla festkläder som visas på Sammet, pärlor & galej – en dräktutställning, har en tydlig anknytning till Alingsås, men långt ifrån alla dräkter är tillverkade i staden.

Fler konstutställningar i Nolhaga Slott

​Samtidigt pågår utställningar av konstföreningarna Tornet och Konstriket Alingsås i och utanför slottet.

Konstriket har skapat en samlingsutställning som kommer att byta skepnad genom tre olika vernissager i slottet under perioden maj till november.

Tornet visar Land Art, konst i park och natur, i Nolhaga.

Utställningarna är en del av Alingsås 400-års jubileum. De båda utställningarna pågår från den 4 maj till den 3 november.

Öppettider Sammet, pärlor & galej 4 maj – 15 december

Onsdag - fredag kl. 12-16