Öppettider för båda utställningarna Ons - fre kl. 12-16 Lör - sön kl. 11-16
4 maj – 3 november
Nolhaga Slott

Sammet, pärlor & galej – en dräktutställning på Nolhaga slott

Sammet, pärlor & galej – en dräktutställning, är en unik utställning med festkläder från 1860-talet fram till idag, baserade på ett urval från Alingsås museums samlingar.

Nio olika historiska ”scener” på tema fest har skapats.

Kreationer av bland andra haut couture-mästaren Georges Doeuillet,vars dräkter finns representerade bland annat på Metropolitan Museum of Art i New York och i Louvren, Paris.

Den äldsta dräkten som visas är en barnklänning daterad 1860, och utställningens senaste tillskott som är en haute couture-klänning från Alingsåsföretaget Nudie.

Alla festkläder som visas på Sammet, pärlor & galej – en dräktutställning har en tydlig anknytning till Alingsås, men långt ifrån alla dräkter är tillverkade i staden.

Fler konstutställningar i Nolhaga Slott

​Samtidigt pågår utställningar av konstföreningarna Tornet och Konstriket Alingsås i och utanför slottet.

Konstriket har skapat en samlingsutställning som kommer att byta skepnad genom tre olika vernissager i slottet under perioden maj till november.

Tornet visar Land Art, konst i park och natur, i Nolhaga.

Utställningarna är en del av Alingsås 400-års jubileum. De båda utställningarna pågår från den 4 maj till den 3 november.

Öppettider för båda utställningarna 4 maj – 3 november

Onsdag - fredag kl. 12-16