Obs! Utställningen visas t.o.m. 9 sept och följer bibliotekets öppettider
Alingsås konsthall

Sista veckan för utställningen "Your Voice"

Vad har du att säga? Och vem lyssnar? I ett hårdnande samhällsklimat samlar Alingsås konsthall krafterna i sommar med fyra intressanta konstverk, som alla handlar om civilkurage och yttrandefrihet.

Utställningen öppnar lördagen den 10 juni kl. 12.30 och står t o m 9 september. Under sommaren kan du vara med och göra streetart, sweetart och guerillaslöjd på temat civilkurage och yttrandefrihet i konsthallen, museet och på andra platser i Alingsås. Läs mer om vernissagedagen här:

Undersök var dina gränser går och låt modet växa. Välkommen!

Medverkande konstnärer:

Susanna Arwin ”Med handväskan som vapen”. Bronsskulpturen med tanten som visar civilkurage genom att svinga sin väska har väckt starka känslor och är välkänd av många.

Boys Crew, ”Truthtellers”. Kompromisslöst skapande. Viljan att förstöra, skapa och se framåt. Ett bevis på att en kan förändra en norm.

Klas Eriksson ”The Public Gets – What The Public Wants”. I verket får en chansen att säga precis vad en vill, utan risken att åka dit. Ljudet färdas från konsthallen, ut i det offentliga rummet och ingen ser vem som är avsändaren. Det som sägs är antagligen så pass viktigt att det måste sägas. Det offentliga rummet får den information det förtjänar. Det finns ingen censur och ordet är fritt.

Linda Tedsdotter, ”Distortion”. 100 människor hörs på 30 olika språk ur drygt 200 hörsnäckor. Alla pratar de om en världspolitisk fråga som ligger dem nära. Vi som åskådare kan dock inte urskilja vad som sägs, utan rösterna framstår mer som ett märkligt fågelkvitter. Du har friheten att säga vad du vill men vem lyssnar?

Carl Michael von Hausswolff verk från "Smittande oro och mod". Läs mer om denna utställning och konstprojekt här.

Konsthallen följer bibliotekets ordinarie öppettider

Information

Var: Alingsås konsthall Visa på karta