6 september
Alingsås konsthall

Snel hest: Utställningsöppning

Piratkopiering, förtal, övervakning och instagramupplopp. Nu öppnar utställningen "Snel hest - om konst & konstig svensk mediahistoria" på Alingsås konsthall.

Internet och den digitala världen har inte bara gett oss ny frihet utan även begränsat våra liv och beteenden. Kan aktivism på nätet och konst ge oss större frihet?

"Snel hest - om konst & konstig svensk mediahistoria" är en unik utställning med tankeväckande verk.

Uttrycket Snel hest är ett internetfenomen som fått global spridning, men med koppling till Sverige - som har haft en central roll i utvecklingen av spel, internetfenomen och webbkultur.

Verken i utställningen är skapade av internationella och svenska konstnärer som delvis ingår i konstnärskollektivet F.A.T, som använder internet som spelplan för sin konst. Genom hacking och ifrågasättande av copyright utmanar de det nya offentliga rummet.

Program

Redan dagen innan är det förfest på Konstepidemin i Göteborg.
Vernissagedagen har konsthallen öppet klockan 11-15, med invigning kl 13.
Utställningsproducenten Mattias Norström berättar om utställningen. Dessutom närvarar Geraldine Juárez, en av de medverkande konstnärerna.

Under vernissagedagen kör Rättbuss gratis två turer mellan Konstepidemin Göteborg och Alingsås konsthall vid invigningen. Första turen från Göteborg kl 11, andra turen kl 13. Man kan också åka med bussen från Alingsås till Göteborg, cirka kl 12 resp kl 14.

På kvällen fortsätter festen på Konstepidemin med performance kopplade till utställningen.

"Snel hest - konst & konstig svensk mediahistoria" visas på Alingsås konsthall till och med den 23 dec.

Information

När: Lördag 6 september, kl 13.00
Var: Alingsås konsthall Visa på karta
Samarrangemang: Rättbuss och Konstepidemin