2 juli – 9 augusti
Se respektive programpunkt

Sommarlovsaktiviteter på Kulturhuset!

Välkomna till Alingsås kulturhus sommarlovsaktiviteter. Under 6 veckor kan du pyssla, leka, måla graffiti, jonglera och mycket annat. De första veckorna håller vi till i Noltorp och de sista tre veckorna på och utanför kulturhuset. Alla aktiviteter är gratis.

Tillgänglighet: 
Kulturhuset har inga höga trösklar, hiss samt stor toalett. Mötesplats Citronen ligger i källarplan med en ramp ner. Toaletten är stor men saknar ledstänger att hålla sig i. Alla aktiviteter går att anpassa för individuella behov. All mat går att få vegansk och glutenfri. Om du har några frågor om tillgängligheten kan du kontakta info@alingsaskulturhus.se

v. 27, 28 och 29: Parkhäng i Noltorp vid mötesplats Citronen

Tisdagar och torsdagar klockan 11-15. Pimpa en tygkasse, ägna dig åt gerillaslöjd, pyssla eller gör ditt eget slajm. 

Du kan också låna alla möjliga olika utomhusspel och sportgrejer. Vi bjuder alla barn på grillat, dricka och frukt.

---

Mån 9/7: Cirkusworkshop med Cirkus Unik

Lär dig att jonglera, bygga en mänsklig pyramid, gå på styltor och prova på luftakrobatik. Kl 13-15 Vid mötesplats Citronen. Ingen anmälan krävs. (Vid dåligt väder flyttar vi in i stora hallen i Nolhaga sporthall) 

10-11/7: 2 KONSTiga dagar, Konsthallen, kl 11-12.30

Teckna med kol, måla på duk eller gör en skulptur! För barn mellan 5 och 11 år, under 8 år i vuxet sällskap. Inga förkunskaper krävs. Plats: Ateljén i avdelning ”unga vuxna” på Alingsås kulturhus.

v. 30, 31 och 32: Parkhäng vid Kulturhuset

Pyssla i ateljén eller i vårt pysseltält, häng i vår loungehörna och grilla. Måla graffiti eller gå en parkour-lektion i museiparken. Vi bjuder alla barn på grillat, dricka och frukt! 

24-27/7: Måla graffiti

Uttryck dina åsikter på kulturhusets nybyggda graffitivägg. En grafitti-konstnär från Streetcorner i Malmö hjälper dig. För alla åldrar! Kl 11-15.

v. 31: Parkour i museiparken

Velox parkourförening är på plats och lär ut hur du bäst och snabbast tar dig fram i staden. Tisdag och Torsdag kl 13 - 15 

 

Information

Kostnad: Gratis
Anmälan: Ingen anmälan krävs
När: 2 juli – 9 augusti, kl 11.00 – 15.00
Var: Se respektive programpunkt