Utställningen visas 7 oktober 2017 till år 2020
Alingsås museum

Utställning: Hem - Alingsås som hem, då och nu

Välkommen att uppleva museets nya utställning!

I den här utställningen har museet undersökt hur människor har tänkt och känt om Alingsås som hem genom tiderna

Vad har krävts för att komma hit, stanna kvar eller lämna? Vad behöver du för att känna dig som hemma? Vad krävs för att lämna sitt hem och vad driver oss att hitta ett nytt?

Med hundratals föremål, fotografier, brev, och berättelser ur museets samlingar, med statistik, fakta och berättelser från alingsåsare idag, får du reda på hur vi hittat, eller inte hittat, vårt hem i Alingsås de senaste 400 åren fram till idag.

Utställningen pågår fr o m 7 oktober 2017 t o m år 2020. Museet har fri entré.

Program för hela familjen

Utställningen passar hela familjen. Det går att boka visning och workshop i utställningen för din klass här. Intressanta programarrangemang i utställningen såsom t ex Familjelördagar och Historietorsdagar hittar du i Kulturhuset programkalender.

Välkommen hem till Alingsås museum!

När: , kl 12.00
Var: Alingsås museum Visa på karta