Utställningen visas 27 januari - 13 maj och följer bibliotekets öppettider
Alingsås konsthall

Utställning: För sent för exorcism

Välkommen till en värld av livsbejakande, kolsvart humor – det blir fasansfullt roligt!

Försent för exorcism

Konstnären, serietecknaren, scenografen och spådamen Linda Spåmans konst och serier präglas på ett fint sätt av grotesk och uppsluppen humor. I hennes gåtfulla och makabra världar bjuds vi på träffande samhällssatir och kantstött självkänsla. Det hela är fyndigt, roligt, makabert och sorgligt på samma gång. Har det gått så långt att det inte går att driva ut det onda längre? Går det att skratta åt alltihop?

Välkommen till en värld av livsbejakande, kolsvart humor – det blir fasansfullt roligt!

Linda Spåman är verksam konstnär, serietecknare, scenograf och spådam. Hon har en magisterexamen i tillämpad konst vid Högskolan för Design och Konsthantverk. Linda har släppt flera serieböcker som finns att låna på Kulturhusets bibliotek, bl a: BRF Ensamheten,  Äkta Spåman, Från barn till död och Den första kvinnan. Linda Spåman är född 1976 och är bosatt i Göteborg.

Öppettider

Utställningen öppnade den 27 januar 2018 och pågår t o m 12 maj 2018. Konsthallen har öppet samma tider som biblioteket. Se Kulturhusets öppettider här.

Visning av utställningen

Du kan boka en guidad visning i utställningen skräddarsydd för din klass eller skola. Boka genom att kontakta konsthallens pedagog ylva.sillen alingsas.se, 0734-26 95 00

Du kan också boka en guidad visning i utställningen för andra grupper än skola. Boka genom att kontakta konsthallens pedagog ylva.sillen alingsas.se, 0734-26 95 00

Programarrangemang i utställningen för barn och familjer

Under utställningsperioden kommer Linda att hålla i flera workshops, som passar alla som är nyfikna på framtidens hemligheter, sina egna och andras drömmar, eller som bara vill skapa.

Sportlov 14-15 februari: Anden i glaset

Kom och måla din egen ”ouija-bräda” med Linda. Ouija-bräda är en platta av trä med alfabetets bokstäver, som används som verktyg vid seanser och påstås kunna kontakta andar på ett sätt som till stor del liknar anden i glaset. När din bräda är klar – vågar du testa den? Konsthallen, sportlovet den 14-15 februari kl 13-16.

Familjelördag 24 februari: Avslöja framtidens hemligheter

Vad döljer sig i framtiden? Konstnären, serietecknaren, scenografen och spådamen Linda Spåman besöker Kulturhuset som sin karaktär Äkta Spåman. Med tarotkortlek och spåkula kommer Linda att titta in i barnens framtid! Konsthallen, Familjelördag den 24 februari kl 11-13.

Familjelördag 28 april: Hem ljuva hem

Vi bygger magiska drömfångare och talar om dina drömmar. Mardrömmar får också plats, om du vill. En drömworkshop med konstnären Linda Spåman, som just nu ställer ut i konsthallen. Lindas och andras drömmar är ett återkommande tema i Lindas konst och serieböcker. Konsthallen, Familjelördag den 28 april.

Information

När: , kl 10.00
Var: Alingsås konsthall Visa på karta