Plan 4

Green screen, fotostudio, chillhörna, musik, utställning, workshop och kurser. På plan fyra i museet händer det alltid grejer!

Ena dagen kan du komma upp till en teater för små barn för att nästa dag hamna mitt i en fotokurs för ungdomar. Kanske vill du ställa ut konst, lära dig fota i studion, ha möte med din förening, sjunga, dansa, se på film - möjligheterna är många.

Än så länge är bland annat fotokurs, filmmaraton, utställningar av unga Alingsåsare, Ungdomscafé, barnteater och workshops inbokade. På gång är också ett integrationsprojekt som kommer bjuda på mat, musik och livshistorier.

#Noltorp

Här uppe pågår även museets hashtaggbaserade fototävling, #Noltorp. Alingsås museum har inte mycket dokumentation i sina samlingar om Noltorp och ber allmänheten om hjälp att ta bilder i Noltorp och lägga upp dem under #noltorp och #alingsasmuseum. Ett urval av bilderna kommer att visas på plan 4. Bilderna skickar vi även med som ett meddelande från dagens Alingsås till framtiden, i museets tidskapsel.

Plåta och filma i museets fotostudio och green screen

Om du redan kan fota i studio kan du boka in dig i vår fotostudio en eftermiddag. Kan du inte det så hjälper vi dig att komma igång med en kurs. Du kan lätt ta häftiga bilder med hjälp av vår green screen. Där flyttar du lätt dig själv tillbaka i historien med hjälp av förprogrammerade bakgrunder. Har du filmintresse och kan filma går det alldeles utmärkt att låna green screenen och filma in det du önskar.

Kontakta oss

Detta plan är mestadels riktat till ungdomar och deras önskningar. Så är du ung i Alingsås och saknar något så kom och säg till, eller om du har en idé på vad du skulle vilja göra tillsammans med oss på plan 4. Läs även mer om hur du kan skapa med kulturhuset.

Du kan skicka e-post till oss: museet@alingsas.se alt tel: 0322-61 65 92.