Cineasterna - Låna strömmande film gratis ifrån Alingsås Bibliotek

Alingsås bibliotek presenterar stolt sin nya e-tjänst Cineasterna.

Du kan nu låna strömmande film och serier gratis hos oss.

Surfa in på www.cineasterna.se för att börja låna filmer och serier.

Det finns två sätt att låna en film från Cineasterna.

Det snabbaste och enklaste sättet är att helt enkelt välja en film, fylla i sitt lånekort/personnummer och sin pinkod och därefter trycka på "Play"-knappen.

Om du lånar film via det enkla sättet ska du inte klicka på "Logga in"-knappen.

Det andra sättet är att skapa ett användarkonto och gå via "Logga in"-funktionen. Det underlättar för dig som besökare då du slipper att fylla i dina uppgifter vid varje lånetillfälle samt det ger dig en möjlighet att se tidigare och pågående lån.

Det går även att favoritmarkera filmer om du har skapat ett användarkonto.

Gör så här; Börja med att välja en film som du vill låna, fyll i ditt lånekortsnummer/personnummer och din pinkod.

Därefter får du en fråga om du vill skapa en profil, fyll i uppgifterna och klicka på spara. Nu är du inloggad på Cineasterna och behöver inte ange ditt lånekortsnummer/personnummer vid varje lånetillfälle.

Din webbläsare kommer att spara informationen under en tid och du kommer inte att behöva logga in vid varje tillfälle.

Det är inte ett krav att skapa ett användarkonto på Cineasterna, men det underlättar för dig då du slipper att ange ditt lånekortsnummer/personnummer och pinkod vid varje lånetillfälle.

Du kan göra 2 lån i veckan och du har ditt lån i 48 timmar.