Museets nya utställning öppnar lördag 7 oktober

Här är invigningsprogrammet för museets nya utställning "HEM - om Alingsås som hem, då och nu", lördagen den 7 oktober, kl 10-22.

Nu inviger vi den nya utställningen!

Lördagen den 7 oktober öppnar museets nya utställning i samband med vår Familjelördag och Kulturnatta.
Hur har människor idag och genom tiderna tänkt och känt om Alingsås som hem? Vad har krävts för att komma hit, stanna kvar eller lämna? Vad krävs för att vi ska känna oss som hemma? Vad krävs för att lämna sitt hem och vad driver oss att hitta ett nytt? Med hundratals föremål och bilder, statistik, fakta och framförallt människors egna berättelser, får du reda på hur vi hittat, eller inte hittat, vårt hem i Alingsås de senaste 400 åren fram till idag.

Invigningsprogram:

Kl 10
Invigning av museets nya utställning HEM – om Alingsås som hem, då och nu.

Fanfar och hälsa välkommen hem!

Kl 10-15
Dockhus- och miniatyrworkshop.

Kl 10-15
Kulturskolan visar scenkonst på rosa scenen, plan 1.

Kl 11.15
Premiär för familjevisning av nya utställningen HEM – om Alingsås som hem, då och nu.

Kl 12 och kl 14
Ah Hallo Bebis, en mysig föreställning för bebisar, 6-18 månader
I denna värld finns dans, glada färger, spännande ljud och det spelas på vatten, dansas på mjuka täcken, man sjunger och gör musik med mjuka tandborstar.
Medverkande: 2 dansare och 1 musiker/Minna Krook Dans.
Fri entré, biljetter kan hämtas på kulturhuset från och med måndagen den 2 oktober.

Kl 15-16
Workshop med konstnär och illustratör Camia PIA Pettersson.
Hur liten kan en människa bli för att leva i ett dockskåp? Tillsammans bygger vi rum och personligheter för de som bor i Brunobananien.

Läs gärna hela programmet för Familjelördagen här:

Smygtitta gärna på ett filmklipp om den utställningen här:

Programfoldern kan hämtas på kulturhuset eller laddas ner här: