PressReader - tidningar i datorn, mobilen eller surfplattan

Vill du läsa tidningar och tidskrifter från hela världen digitalt? Prova vår tjänst PressReader.

Det du ser på skärmen är den senaste utgåvan av tidningen/tidskriften precis som den ser ut i pappersformat. Det finns ungefär 7.000 tidningar och tidskrifter från 100 länder att läsa på 60 olika språk. På svenska finns det ca 230 titlar, t.ex. Göteborgs-Posten, Aftonbladet och Svenska Dagbladet.

För att kunna använda vår tjänst PressReader så kan du antingen använda vår tidningsdator eller iPad på entréplan, vara ansluten till bibliotekets wifi visit Alingsas, vara inloggad på en av våra publika datorer eller använda ditt lånekortsnummer samt PIN-kod för att logga in. När du har kommit in i PressReader så kan du under publications söka på land, kategori, språk och typ (dvs dagstidning eller tidskrift). Du har också en sökruta där du kan skriva in tidningens namn tex Aftonbladet. Du kan ändra storlek på texten, få den uppläst och även i vissa fall få artikeln översatt till ca 18 andra språk. Du kan också läsa äldre nummer, de flesta tidningar finns 90 dagar tillbaka.

Om du använder vår tidningsdator eller en av våra publika datorer krävs ingen inloggning för att få tillgång till PressReader. För datorer är PressReader tillgängligt som webversion: www.pressreader.com. Vill du använda tjänsten på din egen dator så behöver du vara ansluten till vårt wifi visit Alingsas eller någon annan PressReader-hotspot, t.ex. ett annat bibliotek som har samma tjänst. Då har man tillgång till PressReader i 72 timmar. I PressReader finns en karta över var du hittar dessa hotspots. Du kan också logga in med hjälp av ditt lånekortsnummer samt PIN-kod. Klicka på Sign in, sedan väljer du Library and group, du ska sedan hitta Alingsås bibliotek i rutan Search libraries. Enklast är att skriva in alingsas i sökrutan. Skriv in ditt lånekortsnummer i rutan Library card number och din PIN-kod i rutan PIN. Klicka på Sign in. Till skillnad från i appen så laddar du inte ner dina tidningar här utan läser dem online dvs inget sparas när du loggar ut.

PressReader finns även som app för mobiltelefoner och surfplattor. Även där kan du logga in med ditt lånekortsnummer samt PIN-kod eller vara ansluten till någon av PressReaders hotspots. För att logga in i appen trycker du på Sign in nere i menyn, därefter väljer du den gula symbolen nere till höger för att välja bibliotek. Där väljer du eller söker upp Alingsås bibliotek och sedan använder du ditt lånekortnummer samt PIN-kod för att logga in. Om man ansluter sig till PressReader via en hotspot eller bibliotekets wifi så har man tillgång till tjänsten i 72 timmar.

Har du ytterligare frågor eller vill veta mer om PressReader är du välkommen att fråga någon ur personalen.