Utställningsbyggnation i museet 15 juli-6 okt

I väntan på den nya spännande utställningen på Alingsås museum, är endast plan 1 öppet mellan 15 juli-21 augusti. Där erbjuds glad sommarlovsverksamhet och ett mindre antal föremål.

Ombyggnad inför museets nya utställning Hem – om Alingsås som hem, då och nu

Den 15 juli stänger utställningen "Nästa Alingsås" på Alingsås museum. Däremot är plan 1 öppet med bland annat sommarlovsaktiviteter (pågår till 19 augusti), likaså kan plan 4 användas för särskilda workshops eller programarrangemang.

Mellan 21 augusti-7 oktober kommer museet att vara helt stängt för allmänheten.

Vernissage av nya utställningen

Lördagen den 7 oktober öppnar museets nya utställning i samband med vår Familjelördag och Kulturnatta.
Hur har människor idag och genom tiderna tänkt och känt om Alingsås som hem? Vad har krävts för att komma hit, stanna kvar eller lämna? Vad krävs för att vi ska känna oss som hemma? Vad krävs för att lämna sitt hem och vad driver oss att hitta ett nytt? Med hundratals föremål och bilder, statistik, fakta och framförallt människors egna berättelser, får du reda på hur vi hittat, eller inte hittat, vårt hem i Alingsås de senaste 400 åren fram till idag.