Bild: Alingsås konsthall

Skapa med Alingsås kulturhus

På Alingsås kulturhus kan du själv vara med och arrangera det du brinner för och tycker är intressant. Vad vill du göra ihop med oss?

Full av idéer?

Vi letar efter intresserade personer som vill göra något tillsammans med oss! Det kan vara ett musikarrangemang, graffitiworkshop, återbruksworkshop, filmvisning av egna filmer eller spelfilmer, medlemsmöten för föreningar, festivaler, cafékvällar, spelningar, föreläsningar, workshops och utställningar. Vill du höja din röst mot våld, rasism, orättvisor eller mobbing, vill du testa en galen idé, eller bjuda alla du känner på bra underhållning? Det du brinner för vill vi vara med och förverkliga.

Bild: Tony Linde ©

Använd oss

I Alingsås kulturhus finns flera utställningslokaler, en fantastisk scen där dina drömmar kan gå i uppfyllelse, en ateljé och fotostudio för kreativt skapande och flera workshop- och projektrum. Vill du hitta på saker utomhus kan du göra det i Åmanska parken och i Museiparken.

Hör av dig

Vill du göra ett programarrangemang tillsammans med oss? Har du en idé om ett skolprojekt vi kan göra tillsammans? Har du förslag på en utställning du skulle vilja se eller göra? Vill du engagera dig på något annat sätt i vår verksamhet? Hör av dig till Alingsås kulturhus med dina idéer.

Sök pengar till din idé

Det finns möjlighet för ungdomar att söka pengar från Alingsås kommun för olika arrangemang. Se mer information om hur du söker Kronan på verket.