Annat skoj för barn


Tips på appar och annat skoj för barn


Läs högt

Radioapan

SVT Barn

Läs högt! är appen som samlar sveriges bibliotekariers bästa förslag på böcker som passar att läsa högt för barn i åldrarna 0 till 3 år. "Radioapans banankalas" är en app för barn från Barnradion, Sveriges Radio.

Radioapan är Barnradions blåa maskot och en riktigt apig kompis. Han bor i en trädkoja i Sagoskogen och älskar radio och ljud.

Barnkanalen har bytt namn till SVT Barn!

Med SVT Barns play-tjänst kan ni se alla SVT:s barnprogram när och där det passar er bäst - hundratals timmar med roliga, spännande och utvecklande program för barn i alla åldrar.

Spelaren är trygg och barnanpassad. Här kan barn själva välja program enkelt och säkert, här finns bara barnprogram.

Appen är framtagen i samarbete med barn och noga utvärderad för att vara rolig, säker och enkel att använda för barn från tre års ålder.

UR Play

Tripp, Trapp, Träd

SF Kids

UR Play är playtjänsten för dig som vill lära dig något nytt! Här hittar du underhållande och lärorika dokumentärer, faktaprogram och föreläsningar för vuxna inom alla möjliga ämnesområden, samt roliga och pedagogiska barnprogram.

Bland annat finner ni serien om Jojje 5 år och Pinos dagbok som finns på bland annat somaliska, dari, serbiska och flera andra språk.

Lek och lär med Tripp, Trapp, Träd!

Utforska, upplev och skapa tillsammans med UR:s språkstärkande och begreppsutvecklande app för förskolebarn och pedagoger. Här möter du ekollonen Tripp och Trapp som bor i det stora trädet Träd.

SF Kids är barnens egen playtjänst– barnanpassat och busenkelt. NYHET! Nu finns även böcker i SF Kids apputbud! Läs och lyssna på favoritböcker så som Mumintrollet, och ”Vem”-serien – allt går självklart att ladda ned och ta med på resan.

SF Kids har innehåll från klassiker så som Pippi Långstrump, men även nya favoriter så som Mia & Jag. Som förälder kan du även påverka skärmtiden genom att sätta en timer på hur länge barnet får titta, och varför inte skapa en spellista med favoriterna blandat med rörelseuppmaningar från SF Kids originalserie ”Move It”?

Barnensbibliotek

barnensbibliotek.se

Här finns pyssel, tävlingar, boktips och mycket mycket mer. …

Kreativa Karin

Hon har figurerat i media och har skrivit ett flertal böcker om att pyssla. Här är en länk till påskpyssel:

https://www.youtube.com/watch?v=mQDOZDto2wc

PolyGlutt

Under 30 dagar kan man testa inläsningstjänsten Polyglutt skola eller polyglutt förskola. Tjänsten är konstnasdfri och kontot stängs automatiskt efter 30 dagar.

För Polyglutt skola

https://www.inlasningstjanst.se/tjanster-for-larare/polyglutt-skola/

Polyglutt förskola

https://www.inlasningstjanst.se/tjanster-for-larare/polyglutt-forskola/