26 november
Alströmerteatern

Dansföreställning - Väntrummet

I denna dansföreställning utforskar koreograferna begrepp som väntan och ensamhet, med rubbad självbild och en avsaknad av verklig kommunikation som konsekvenser av ett konstant fokus på jaget.

Under föreställningen kastas vi in och ut ur de olika karaktärernas personliga resor som både flätas samman, splittras och bara existerar parallellt med varandra kring den delade upplevelsen av en väntan.

Stundtals drivs Väntrummet av dansanta monologer, kaotiska koreograferade konflikter samt emotionella möten mellan individerna på scen. Ibland räcker ett ord för att beröra och i andra fall säger gester mer än ord.

Kombinationen av det fängslande och dansanta kroppsspråket som berättande bryts av med direkta dialoger individerna emellan, ger en stark uttrycksform och en nödvändig kontrast till varandra.

Välkommen in till Väntrummet, ett rum för ventilation och framgång.

Koreografi, regi, koncept: Mia Hellberg & Marco Wihlborg
Dansare: Mia Hellberg, Marco Wihlborg
Manus: Daniel Adolfsson, Mia Hellberg, Marco Wihlborg
Foto & trailer: Faramarz Gosheh

 

 

Föreställningen är framtagen inom ramen för ett produktionsresidens som arrangeras av Västra Götalandsregionen och Göteborgs Dans- och Teaterfestival i samverkan med Stora Teatern, Vitlycke Centre for Performing Arts, Vara konserthus, Mölndals Stad, Uddevalla Kommun, Vänersborgs Kommun, Alingsås Kommun samt Borås Stad och Regionteater Väst. Med stöd av Kulturrådet.

Information

Kostnad: 138 kr inkl serviceavgift
När: Tisdag 26 november, kl 19.00 – 20.00
Var: Alströmerteatern