Digital vernissage Emille de Blanche - Oaser

Varmt välkommen på digital vernissage!

Lördag 21/11 kl. 12.00 invigs utställningen av Dennis Alvdén, ledamot i Kultur- och utbildningsnämnden. Därefter följer ett kortare samtal med konstnären Emille de Blanche.

Invigningen live-streamas på: http://tiny.cc/alingsaskulturhus

Obs att konsthallen inte är öppen för besök under invigningen utan den sker endast digitalt.

Emille de Blanche (f.1981) är konstnär utbildad vid Konstfack och Kungliga konsthögskolan i Stockholm. de Blanche arbetar i stor skala med tredimensionella verk och installationer. Hennes arbetsprocess baseras på ett experimenterande med industriella material som manipuleras för att skapa ett balanserat motsatsförhållande mellan yta och materialitet. I utställningen Oaser riktar Emille de Blanche en alternativ blick på det offentliga rummet, med fokus på samhällets icke-platser som stadsrummets oaser.

Program under utställningen

Svensk Old School Graffiti
Torsdag 26/11 kl. 17.30. Föredrag med Martin Lexelius Core berättar om boken Svensk Old School Graffiti som samlat 500 fotografier på målningar, miljöer och målare från 1984-1992. Live-streamas på vår YouTube-kanal.

Konstnärssamtal
Torsdag 3/12 kl. 17.30. Emille de Blanche berättar om utställningen och sitt konstnärskap. Live-streamas på vår YouTube-kanal.

Inställt - Konst till kaffet
Onsdag 16/12 kl. 11.00. Du fikar medan vi berättar om utställningen. Kaffe + kaka 10 kr.

Konst till kaffet
Onsdag 20/1 2021 kl. 11.00. Du fikar medan vi berättar om utställningen. Kaffe + kaka 10 kr.

Alingsås och dess dolda möjligheter – lunchseminarium med workshop i två delar om det offentliga rummet
Vi träffas vid två tillfällen över lunch och samtalar om det offentliga rummets potential. Vi kommer att beröra bland annat offentlig konst, gestaltad livsmiljö och placemaking samt se exempel på detta. Gemensamt gör vi en platsundersökning utomhus som vi sedan diskuterar. Det är en fördel att komma på bägge tillfällena.

Tisdag 2/2 kl. 12 samt tisdag 9/2 kl. 12

Vegetarisk soppa 50 kr, bokas samtidigt som biljett

En koreografisk undersökning

Vad händer när olika konstarter möts? Kan koreografi skapas? Vad är koreografi?

Årskurs två på Alströmergymnasiets dansestetiska program gör ett framförande i dialog med Emille de Blanches pågående utställning Oaser.

Måndag 22/2 kl. 15-16 samt tisdag 23/2 kl. 17.30

Alingsås konsthall och COVID-19

För att minska smittspridning av coronaviruset gäller följande:

» Program i konsthallen genomförs med max 8 personer.

» Biljett krävs till alla programpunkter. Biljetten är kostnadsfri men en serviceavgift om 10 kr utgår. Biljett släpps två veckor innan programmet och kan köpas på: event.webbiljett.se/alingsaskh

» Flertalet programaktiviteter live-streamas till kulturhusets YouTube-kanal: http://tiny.cc/alingsaskulturhus

Vi reserverar oss för att ändringar av höstens program kan ske med kort varsel.

När: Lördag 21 november, kl 12.00