Palladium

Föredrag och bokrelease: Textilstaden Alingsås - Minnen att vårda och bevara

Varmt välkomna på en kväll som bjuder på dubbelt upp - föredrag och bokrelease!

Kristina Wadensten tar avstamp i sin alldeles färska och nysläppta bok Textilstaden Alingsås - Minnen att vårda och bevara och tar oss med genom de textila verksamheter som löper som en röd tråd genom stadens historia. Unika skildringar, historiska såväl som nutida, förmedlade av den enskilde individen, ger perspektiv och insikt. Hur viktigt är det inte att lyfta kvinnors sällan uppmärksammade arbeten i textilindustrins tjänst? Och hur reflekterar dagens textilentreprenörer med ansvar för ett hållbart samhälle?

Efter föredraget presenterar Kristina boken och bilder från välkända Alingsås Bomullsväveri och Konfektionsaktiebolaget Drabant, men även mindre kända Alingsåsföretag. Kristina visar den skatt som gömmer sig i Alingsås museums samlingar, såväl fotografier som föremål.

Kristina Wadensten har under många år varit anställd på Alingsås museum, därefter Textilmuseet i Borås med föremålssamlingarna som huvuduppgift.

Föredraget ges i anslutning till Tryckt till jul - en utställning om tryckta jultextilier, som pågår 27/11 2021 – 15/1 2022 i Alingsås konsthall

Boken kommer finnas att köpa på plats till specialpris 220 kr (ord pris 269). Passa på att få den signerad!

Lokal för föredraget är Palladium

OBS! Biljett krävs och bokas här: http://event.webbiljett.se/alingsaskh/

När: Torsdag 16 december, kl 17.30 – 18.30
Var: Palladium Visa på karta