11 januari
Alingsås konsthall

”Förstudie till festen som protest, protesten som fest” - performance/workshop med Elin Wikström

Under våren 2024 kommer konstnären Elin Wikström att undersöka festens och protestens kraft i tider av kris och krig utifrån olika exempel, historiska och nutida. Projektet riktar sig till Alingsås allmänhet och konsthallens publik och består av tre workshopar under våren som kommer att utmynna i en fest. Vad som ska firas och vad festens ska vara en protest mot bestäms av en festkommitté bestående av boende i Alingsås.

Den första workshopen äger rum på Alingsås konsthall 11/1 2024 och heter ”Förstudie till festen som protest, protesten som fest”. Workshopen består av två delar: ”Snabbfesten”, är en fysisk övning med syftet att träna partymusklerna samt ”Hitta ditt partydjur”, är en lugnare visualiseringsövning.

Elin Wikström är utbildad vid konsthögskolan Valand och är baserad i Göteborg. Fokus i hennes arbete ligger på hur vi som människor agerar och interagerar med varandra och tar sig uttryck i interventioner, deltagarstyrda projekt och performance. Elin Wikström beskriver själv sitt arbete som ”aktiverade situationer”. 2010 ställde Elin Wikström ut på Alingsås konsthall med performanceverket Har hon inget vettigare att göra? Du då. Har du inget annat att hitta på än att stå och glo på henne?

 

Fotografi: Denis Romanovski

Information

När: Torsdag 11 januari, kl 17.30 – 18.30
Var: Alingsås konsthall Visa på karta