2 november – 31 januari
Sollebrunns bibliotek

Från topp till tå med nål och trå'

Utställning på Sollebrunns bibliotek fram till den 31 januari 2021 skapad av Catalina Ewe-Ericson

I denna utställning visas dräkter, klänningar och accessoarer från 1600- och 1700-talet

Kläderna är sydda helt för hand med historiska material och tekniker

och ger en god inblick i allt från 1600-talets medelklass till 1700-talets överklass.

Bland kläderna ingår även en särk som visar på historiska underkläder och en handbroderad sjal.

I utställningen finns också en klänning som representerar 1500-talets högadel.

Denna klänning är sydd med moderna material och med moderna tekniker.

Den är skapad som en del av en teaterensemble för att ge publiken en känsla av tiden

Bland accessoarerna i utställningen hittar man såväl nyskapade historiska hattar och skor som moderna hattar gjorda av återbrukat material.

Utställaren vill med denna utställning ge exempel på de olika svängningarna i modet under 300 år och visa att det går att skapa fantastiska plagg och accessoarer – ibland av tygrester och skärbrädor.

När: 2 november – 31 januari, kl 10.00 – 00.00
Var: Sollebrunns bibliotek Visa på karta