19 september – 7 november
Alingsås konsthall

Ines Sebalj - I hennes spår

Med bilder och objekt återskapar konstnären Ines Sebalj platser och händelser från en turbulent barndom. Det handlar om att splittras och återigen mötas, att leva med disharmoni och uppbrott. Ines Sebalj iscensätter frånvaro och närvaro med drömlika fragment baserade på en liten flickas minnen, ofullständiga dokument och rädslan för oöppnade akter.

Alingsås konsthall och COVID-19
För att minska smittspridning av coronaviruset gäller följande:

  • Alla program i konsthallen genomförs med max 30 personer.
  • Biljett krävs till alla programpunkter.
  • Biljetten är kostnadsfri men en serviceavgift om 10 kr utgår.
  • Biljett släpps två veckor innan programmet och kan köpas här.
  • Programaktiviteterna live-streamas till kulturhusets YouTube-kanal

Vi reserverar oss för att ändringar av höstens program kan ske med kort varsel.

Program under utställningen

Lördag 19/9 Vernissage och bokrelease.
Kl 12.00 invigs utställningen av Rebecka Gustin, vice ordförande i kultur- och utbildningsnämnden. Därefter är det bokrelease för Ines Sebaljs bok Flickan och Tito, utgiven av Sailor Press. Ines och Matilda Plöjel, bokens formgivare och förläggare, berättar om samarbetet och boken. Boken kommer att finnas till försäljning till specialpris under vernissagen. 

Torsdag 1/10 kl 17.30 möts konstnären Ines Sebalj och Per Magnus Johansson, psykoanalytiker och docent i idé- och lärdomshistoria, i ett samtal kring utställningen I hennes spår och om hur det är att som barn leva med disharmoni och uppbrott. Hur kan en enskild människa förhålla sig till sin barndom som i perioder har känts alltför smärtsam? Kan dokumentationsarbete och konstnärlig kreativitet ge nya perspektiv på en plågsam uppväxt? 

Torsdag 15/10 kl 17.30. Föredrag med Historielabbet – Gör om! Gör rätt! Hur ser vår konsthistorieskrivning ut och vilka konstnärskap och berättelser ryms i den? Historielabbet lyfter fram kvinnliga- och queera konstnärer, samt ger en bild av historien som visar på konstnärliga uttryck, inte bara från Europa, utan från hela världen. De vill med andra ord lämna ”historien” i singular för att istället öppna upp den i plural. Det ska finnas plats för fler historier!

Onsdag 21/10 kl. 11.00. Konst till kaffet. Du fikar medan vi berättar om utställningen. Kaffe + kaka 10 kr.

Information

När: 19 september – 7 november, kl 10.00 – 14.00
Var: Alingsås konsthall Visa på karta