19 oktober
Alingsås konsthall

Klädkroki – lekfulla övningar för en hållbar garderob

Varje svensk köper i snitt 14 kilo textilier per år och ändå känns det ofta som att man inte har något att ha på sig. Ett klädesplagg används i genomsnitt 7 till 8 gånger innan det slängs eller skänks vidare medan det mest hållbara för både plånbok och miljö är att använda och aktivera de plagg vi redan har i vår garderob.

I denna workshop lockar vi fram lekfullhet och inspiration till att se sina kläder och sin stil med nya ögon och våga leka loss i sin egen garderob. Vi utforskar kläder ur ett materialperspektiv och hittar vår egen stil genom styling. Workshopen innehåller många korta övningar för att komma loss från cementerade uttryck och tankar om hur man bär kläder. För att inte fastna i egna plagg och förhållandet till sin kropp så jobbar vi i denna workshop i kollageformat med kläder som är från secondhand.

Workshopen leds av Gudrun Bonér, designer och stylist med lång erfarenhet inom hållbart mode som bland annat projektledare för F/act movement samt Anna Lidström, Doktor i design vid Textilhögskolan, Högskolan i Borås. Anna Lidström är expert på redesign och har mångårig erfarenhet av olika perspektiv på hållbart mode. 

 

Information

När: Torsdag 19 oktober, kl 17.30 – 19.30
Var: Alingsås konsthall Visa på karta