En kvinna med mörkt långt hår i sidbena och en grön tröja. En man med kort grått yvigt hår båda har ljushy och blå eller gröna ögon.
23 februari
Alingsås konsthall

Konstnärsamtal Hanna Ivy Iveslätt och Magnus Haglund

Vad innebär det att teckna blommor medan världen går sönder? Hur samverkar den ”konstnärliga tiden” med den vanliga tiden?

Konstnären Hanna Ivy Iveslätt och kulturjournalisten och författaren Magnus Haglund möts i ett samtal om konst som förvandlar, om konstnärliga processer som existentiellt nödvändiga och på samma gång världsligt närvarande. Om ovetskap och lusten att utforska något okänt som drivkraft. Om konstnärliga uttryck som isbergens toppar ovanför en ocean av oklara sammanhang.

Hanna Ivy Iveslätt är aktuell med utställningen My Graphite Task. Magnus Haglund är kulturskribent och författare och undervisar i konstnärligt skrivande på HDK-Valand. Han har publicerat böckerna Den nakna staden, Åke Hodell, Wilhelm Stenhammar och Lyssnare, en essä om ljud och konst. Våren 2023 kommer en ny essäsamling, Tecknen finns överallt, 18 texter om konstförvandlingar. 

Information

När: Torsdag 23 februari, kl 17.30 – 18.30
Var: Alingsås konsthall Visa på karta