25 april – 26 april

Lilla filmfestivalen

Vi erbjuder filmvisningar på Palladium för förskolan, låg - mellan och högstadiet under två dagar! 

Vi erbjuder film på Palladium för förskolan, låg - mellan och högstadiet. Filmvsiningen betalas med centralt med skapande-skolapengar. Det finns också möjlighet att söka busspengar!

Ett filmbesök kan vara del av undervisningen i många ämnen och berör olika frågor aktuella för vår tid.

BOKA HÄR 

Uppge kontaktperson, telefonnummer och skola, årskurs och antal elever. Bokningen är en reservation tills ett bekräftelsemail mottagits

Filmpedagog

På efterfrågan bokar vi workshop med en filmpedagog som arbetar i klassrummet med utgångspunkt i  filmerna som visas.

Filmhandledningar kommer också att mailas ut innan visningarna – för de filmer som har sådan. Pedagogerna kan betalas med skapande skolapengar.

Gruffalon

En liten mus ger sig ut i skogen för att hitta något att äta. Men överallt lurar faran. Räven, ugglan och ormen, alla vill de äta upp den lilla musen. Då får den modiga lilla musen en idé. Han uppfinner ett läskigt låtsasmonster som skrämmer iväg alla faror. Men tänk om monstret finns på riktigt?

Datum: 25/4
Tid: kl. 9.00 – 9.30
Plats: Palladium

Rek: förskola – Åk 3

BOKA HÄR 

Totem

11-åriga Amas familj hotas av utvisning och när de plötsligt hämtas av polisen lyckas Ama undkomma. Ensam ute i natten träffar hon ett enormt piggsvin, som visar sig vara hennes totemdjur och som kommit av en anledning.

Datum: 25/4

Tid: kl. 10.00 – 11.30

Språk: Holländskt tal, Svensk text
Plats: Palladium

Ålder: Rek Åk 4-6

BOKA HÄR 

Bullet

En dramathriller om den begåvade och välartade tolvåringen Abdel som bor i en utsatt förort. När Abdel tvingas hjälpa sin bäste vän ur en knipa med det lokala gänget så riskerar det att ändra riktning på hela hans uppväxt.

 

Datum: 25/4

Tid: kl. 13 - 14.40

Språk: Svenskt tal
Plats: Palladium

Ålder: Rek Åk 7 - gymnasiet

BOKA HÄR 

Mavka: Skogens väktare

Djupt inne i de ukrainska skogarna finns hemligheter som länge varit dolda för människor. Här bor skogsfolket som skyddar de gamla träden och allt levande liv mellan dem. En av dem är den unga och lite naiva skogstjejen Mavka, som har ett hjärta som klappar extra varmt för skogens alla djur. Därför är det just Mavka som utses till skogens nya väktare. Ett stort ansvar eftersom onda och giriga varelser av människosläktet nu hotar att skövla skogen. Och ännu värre blir det när Mavka blir kär i musikern Lukas – en människa!

Datum: 26/4

Tid: kl. 9 - 10.30

Ålder: Rek från Åk 3- 6

Språk: Svenska 

BOKA HÄR 

Belle

Suzu är en blyg skolflicka som inte varit särskilt lycklig sedan hennes mamma dog. Vad hennes klasskompisar inte vet är att hon har en hemlig identitet - Belle - i den virtuella världen U, där hon är ett musikaliskt stjärnskott. Men när en okänd varelse börjar förstöra för Belle så uppstår kaos. Tillsammans med sin bästa vän Kiro måste Belle ta reda på vem odjuret egentligen är och vilka mörka hemligheter som ligger bakom dess själsliga ärr.

Datum: 26/4

Tid: kl.13 - 15

Ålder: Rek från Åk 7 – gymnasiet

Språk:Japanska, Svensk text

BOKA HÄR 

Välkommen också Lördagen 27/4

En dag fylld med Animefilm, Manga, Cosplay, workshops m.m.

Läs mer på www.alingsaskulturhus.se

Information

När: 25 april – 26 april, kl 08.00 – 20.00