26 augusti
Alingsås konsthall

Slow Art – ett lugnt sätt att se på konst

Vi möts och betraktar Ludvig Helins utställning Altered Vision. Double-Nature-Painting i lugn tystnad. Därefter samtalar vi och utbyter tankar och reflektioner kring upplevelsen.

Max 8 deltagare, biljett krävs och hämtas i kulturhusets reception eller bokas på http://event.webbiljett.se/alingsaskh

Så här går det till: 

När deltagarna är på plats stänger vi konsthallen för att inte bli störda.

Du väljer en av målningarna, sitter bekvämt och betrakta den i ca 20 minuter. Utan förkunskaper eller analys blir det en stund av personlig upplevelse - här finns inget rätt eller fel. Du upprättar din egen relation till konstverket. Efteråt kan det kännas viktigt att få berätta om sina intryck och spännande att höra om andras upplevelser, så vi avrundar med en stunds samtal tillsammans.

Slow Art-konceptet har använts runt om i världen i över ett decennium och handlar om att uppleva konst, istället för att bara "titta". Studier visar att en besökare stannar i genomsnitt 20 sekunder framför ett konstverk på museum, vad hinner vi ta in och uppfatta på den tiden? Kanske är det vår vana vid ett ständigt växlande bildflöde som gör att det känns svårt att stanna upp länge framför en enda bild. Men här har du chansen att prova - med Slow Art undersöker du vad du ser när du tittar mer.

 

Alingsås konsthall och COVID-19

För att minska smittspridning av coronaviruset gäller följande:

» I konsthallen får max 20 personer vistas samtidigt

» Alla offentliga program i konsthallen genomförs med max 8 personer.

» Biljett krävs till alla offentliga program. Biljetten är kostnadsfri men en serviceavgift om 10 kr utgår. Biljett släpps två veckor innan programmet och kan bokas på: http://event.webbiljett.se/alingsaskh

» Flertalet programaktiviteter live-streamas till kulturhusets YouTube-kanal: http://tiny.cc/alingsaskulturhus

Vi reserverar oss för att ändringar av programmet kan ske med kort varsel.

 

Information

När: Torsdag 26 augusti, kl 17.30 – 18.30
Var: Alingsås konsthall Visa på karta