29 maj
Alingsås konsthall

Vernissage - Ludvig Helin

Varmt välkommen på vernissage!

Lördag 29/5 kl. 12.00 invigs utställningen av Rebecka Gustin, vice ordförande i Kultur- och utbildningsnämnden. Därefter följer ett kortare samtal med konstnären Ludvig Helin.

Max 8 personer i konsthallen och biljett krävs till invigningen kl. 12. Boka din biljett på http://event.webbiljett.se/alingsaskh

Invigningen live-streamas även på: http://tiny.cc/alingsaskulturhus

Konsthallen håller öppet kl. 10–14.

Ludvig Helins måleri rör sig i gränslandet mellan det abstrakta och det narrativa. Eftertänksamt utforskar han måleriets spännvidd och möjligheter i färg, tempo och struktur. Verken är abstrakta men balanserar också på gränsen till att kanske föreställa något som inte riktigt finns – än.

Helin är utbildad på Umeå konsthögskola, där han examinerades 2016, och har efter några år i Stockholm precis flyttat tillbaka till Norsesund, Alingsås kommun, där han också växte upp. 

Verk av Ludvig Helin återfinns i ett antal samlingar såsom Region Sörmland, Uddevalla kommun, Umeå kommun, Region Uppsala och Östhammars kommun. Helin har redan erhållit ett flertal stipendier som Konstnärsnämndens Assistentstipendium 2018 och nu senast Vera och Göran Agnekils Stipendium till yngre konstnärer, som han emottog i februari 2019 vid Konstakademiens högtidssammankomst.

Information

När: Lördag 29 maj, kl 10.00 – 14.00
Var: Alingsås konsthall Visa på karta