Ändringar med anledning av coronaviruset

För att minska smittspridning av coronaviruset har Alingsås kulturhus gjort följande ändringar:

• Köpt biljett krävs till alla programaktiviteter på Alingsås kulturhus. Biljettpriser kan variera. En serviceavgift (10-20 kr) utgår för att vi ska kunna begränsa antalet besökare. Köp din biljett på vår hemsida under respektive program. Vid inställt program kan serviceavgiften inte betalas tillbaka.
  • Vi har tyvärr inte möjlighet att hjälpa dig vid besöksdatorerna och inte heller för att kopiera eftersom vi måste hålla distans.
  • Alla barngrupper från skola och förskola måste föranmäla sitt besök. Max 15 barn per tillfälle. Kontakta oss via mail till: barnungabibliotek@alingsas.se
  • Bibliotekets sagostunder på fredagar är just nu endast för allmänheten, anmälan krävs. Förskolor kan boka en egen sagostund via mail till: barnungabibliotek@alingsas.se
  • Biblioteket håller öppet under ordinarie tider. Dock kan receptionen under vissa perioder komma att vara obemannad.

• Du som är frisk och är över 70 år eller tillhör en riskgrupp kan få hämta dina reserverade böcker utanför biblioteket i Alingsås och Sollebrunn. Kontakta i så fall bibliotekets vuxeninformation i Alingsås på 0322-616600 eller Sollebrunn på 0322-616110 så kommer vi överens om tid. Hämtning sker under våra bemannade öppettider. Detta är i mån av tid och kan komma att ändras.

• Du som tillhör en riskgrupp kan också få böcker och andra media levererade hem. Enda kravet är att du ska vara folkbokförd i Alingsås kommun. Kontakta Björn Roness, helst via mail bjorn.roness@alingsas.se eller på 0322-616620

• Antalet omlån utökas till 5.

• Alingsås museum håller stängt tills vidare.

Information om vår verksamhet uppdateras löpande.

Alingsås kommun fortsätter att följa rekommendationerna från folkhälsomyndigheten.

Här kommer är en länk till den information som Alingsås Kommun har:

Alingsås Municipality follows the recommendations of the Public Health Authority. For more information click here.