Ändringar med anledning av coronaviruset

För att minska smittspridning av coronaviruset har Alingsås kulturhus gjort följande ändringar:

• Alla Kulturhusets evenemang ställs in tills vidare.

• Lånetiden av biblioteksböcker utökas till 42 dagar för alla medier, undantaget titlar med många reservationer där lånetiden fortfarande 14 dagar. Antalet omlån utökas till 5.

• Du som är frisk och är över 70 år eller tillhör en riskgrupp kan få hämta dina reserverade böcker utanför biblioteket i Alingsås och Sollebrunn. Kontakta i så fall bibliotekets vuxeninformation i Alingsås på 0322-616600 eller Sollebrunn på 0322-616110 så kommer vi överens om tid. Hämtning sker under våra bemannade öppettider. Detta är i mån av tid och kan komma att ändras.

• Du som tillhör en riskgrupp kan också få böcker och andra media levererade hem. Enda kravet är att du ska vara folkbokförd i Alingsås kommun. Kontakta Björn Roness, helst via mail bjorn.roness@alingsas.se eller på 0322-616620

• Biblioteket håller öppet under ordinarie tider. Dock kan receptionen under vissa perioder komma att vara obemannad.

• Alingsås museum och turistbyrå håller stängt tills vidare.

Information om vår verksamhet uppdateras löpande.

Alingsås kommun fortsätter att följa rekommendationerna från folkhälsomyndigheten.

Här kommer är en länk till den information som Alingsås Kommun har:

Alingsås Municipality follows the recommendations of the Public Health Authority. For more information click here.