Skolbiodagar på Palladium v 42

Under hösten 2023 erbjuder vi skolbio på Palladium v 42, för förskolan, låg - mellan - och högstadiet. Föreställningen kostar 20 kr per elev. Förskolan går gratis. Ni kan använda Skapande skola pengar till skolbio. Lärarhandledning finns till flera av filmerna och länkat kommer mailas ut till de som anmäler sig. Vänligen kom i håg att det är ingen förtäring av mat eller dryck i salongen.

BOKA HÄR

MÅNDAG  16/ 10

_________________________________________________

SHOOMS OTROLIGA RESA

Lilla ugglan Shoom kommer till världen precis som en storm välter trädet hon bor i men sina uggleföräldrar och sitt ofödda syskon som fortfarande är ett ägg. I stormen kommer den lilla ugglefamiljen ifrån varandra och Shoom står plötsligt ensam med sitt okläckta syskon. Hon måste hitta sina föräldrar! Nu börjar en spännande resa genom den vildvuxna tropiska skogen där både snälla och farliga djur bor. Men ingenting kan stoppa Shoom. Hon är fast besluten att hitta en förälder även om det råkar vara är en alligator!

Målgrupp: ÅK 1-3,

Längd: 34 min

Tid: 8:30

Filmhandledning finns 

DANCING QUEEN

TID:10.30

En varm filmberättelse där allt sitter på fel och rätt plats: om humor, sorg och vänskap, om att hitta till sig själv och sitt uttryck, att hantera omgivningens press och om dansens helande kraft.

Tokhyllad på Buff 2023

 

Målgrupp: ÅK 4-6,

Längd: 110 min

Tid: 8:30

Filmhandledning finns

BUBBLAN

En snöig nyårsafton upptäcker 16-åriga Evelina att hennes mamma har en affär med en kvinna. Med alla till buds stående medel försöker hon hålla ihop familjen – osäker på om hennes föräldrar vet sitt eget bästa. Steg för steg tar hon till med mer och mer drastiska metoder. Det är en omtumlande tid med stora beslut, ungdomskärlek och vuxenkärlek – som kanske inte skiljer sig så mycket åt.

LÄNGD:102 min

Målgrupp: ÅK 7-9

Längd: 102 min

Tid: 13.00

 

TISDAG 17/10

____________________________________________

KNORR

Knorr är ett roligt, spännande och skruvat äventyr om vänskap, trygghet och tillit.

När nioåriga Luces morfar Ture dyker upp från ingenstans vänds både hennes och resten av familjens liv upp och ner. Mest skeptisk är mamma Margareta, vars relation med Ture är minst sagt komplicerad. När Ture dessutom ger Luce en griskulting i födelsedagspresent blir hon, till skillnad från Luce, allt annat än förtjust.

Målgrupp: ÅK 1-3,

Längd: 72 min

Tid: 8:30

Filmhandledning finns 

DET LILLA GÄNGET

Fyra unga klimataktivister genomför en kupp mot fabriken som förpestar miljön, men ställs inför ett dilemma. De behöver utöka sitt gäng med en femte person. Valet faller på Aimé, en mobbad kille som inte har några vänner att sladdra för. Men kuppen visar sig ta en oväntad vändning.

Målgrupp: ÅK 4-6

Längd: 106 min

Tid: 11:00

Filmhandledning finns. 

FOREVER

En engagerande och värmande film om tjej fotboll, att växa upp, klass, identitet och vänskap.

Mila och Kia har varit bästa vänner och lagkamrater så länge de kan minnas. När tjejerna får en ny fotbollstränare i hårdsatsande Lollo så börjar de sakta glida isär. Mila som drömmer om att bli fotbollsproffs och spela på Gothia Cup ser äntligen sin chans att lyckas - men är det värt att offra sin bästa vän för att vinna till varje pris?

Helt Ny svensk ungdomsfilm.

Målgrupp: ÅK 6-9

Längd: 105 min

Tid: 13:00

 

ONSDAG 18/10

________________________________________________________

EN UNG MUMINS ÄVENTYR

Nya äventyr med Tove Janssons älskade figurer.

När Mumintrollet är sängliggande efter ett getingstick vill Muminpappa pigga upp honom med berättelser om sin äventyrliga ungdom. Muminpappan berättar om barndomen då han var missförstådd, flykten från ett barnhem och det historiska mötet med uppfinnaren Fredriksson. Han avslöjar sina upplevelser av vilda stormar under sin tid på båten Haffsårkestern och om alla äventyr i Självhärskarens Kungarike. Vidare berättas det om hur Muminpappan grundar en koloni, blir vän med ett spöke och hur han under en stormig kväll räddar Muminmamma ur havet. Och resten är, som vi säger, historia.

Målgrupp: ÅK 1-6

Längd: 74 min

Tid: 8:30

 

BULADÓ

Kenza bor på den karibiska ön Curaçao. När saknaden över hennes döda mamma trycker på finner hon styrka hos sin farfar och öns spirituella traditioner,vilka står i stark kontrast till hennes pappas rationella synsätt.För att hitta sin egen väg i livet måste Kenza konfronteras med sitt ursprung, ta sig igenom familjekonflikter och pröva sina vingar.

Prisad på BUFF!

Målgrupp: ÅK 5-7

Längd: 87min

Tid: 11:00

Filmhandledning finns

SUZUME

När himlen blir röd och jorden darrar står Japan på randen till katastrof. En målmedveten tonåring, Suzume, ger sig ut på ett uppdrag för att rädda sitt land. Eftersom hon ser de övernaturliga krafterna som andra inte ser, är det upp till henne att stänga de mystiska dörrarna som sprider kaos över landet. En farlig resa väntar när landets öde vilar på hennes axlar.

Makoto Shinkais (Your Name och Weathering with you) nya visuellt enastående film har tagit världen med storm och tävlade om Guldbjörnen på Berlin Filmfestival 2023.

Målgrupp: ÅK 7-9

Längd: 120min

Tid: 13:00

 

TORSDAG 19/10

_________________________________________________________

EKENS RIKE

Eken är kungen bland träd och en symbol för kraft och ett långt liv. Det mäktigaste trädet på våra nordliga breddgrader som av många förknippas med hopp om livet för framtida generationer. Men eken är inte bara en symbol, för mängder av djur är det den plats de kallar sitt hem.

En naturlyrisk och spännande hyllning till skogen och djuren med fantastiskt vackert foto. Vi får följa ekorrar, grodor, insekter, möss, rådjur, ugglor, vildsvin och många andra genom årstidernas växlingar under ett år i på och omkring en 210 år gammal ek. Här utspelar sig både kamp för överlevnad, problem med grannsämjan, romantik, solidaritet och utbildning av de unga.

Målgrupp: ÅK 1- 6

Längd: 80 min

Tid: 8:30

 

SIHJA, REBELLÄLVAN

En film om vänskapen mellan en snäll pojke och en originell älva.

När de 2 hittar döda fåglar på gatorna anar de en koppling till giftiga utsläpp från fabrikendär Alfreds pappa arbetar. Nu kommer Sihjas påhittighet och superkrafter till användning – de måste förhindra en miljökatastrof.

Målgrupp: ÅK 4-5

Längd: 90 min

Tid: 11:00

 

PÅ HVITFELDSKA BODDE VI

EU-toppmötet i Göteborg 2001. Nils Petter Löfstedt har med sig sin kamera och en dröm om att bli fotograf. Han bor med sin vän på Hvitfeldtska gymnasiet som används som övernattning för tillresta men på morgonen spärrar polis av skolan. 10 timmar senare är dramat över och 459 personer grips. Gömt i en kastrull på skolgården ligger 15 rullar exponerad svartvit film.

Nu, tjugo år senare söker Nils Petter upp några av de som fastnat på hans bilder. Det som fick namnet Göteborgskravallerna har satt djupa spår och flera av dem har inte pratat om det som hände. Förrän nu.

Målgrupp: ÅK 7-9

Längd: 74 min

Tid: 13:00