Teater och musikföreställning för skola & förskola

Under hösten 2023 erbjuder vi teater på Palladium och i Sollebrunn för förskolan, låg - mellan och högstadiet. Föreställningen kostar 20 kr mer elev. Förskolan betalar inte.Ni kan använda Skapande skola pengar till skolteater.

 

 

Greja Greja

Vad säger hunden? Vad är det för instrument som giraffen fått syn på? Varför ska vi låta bli att flyga flygplan? Vem bor i skogen och varför ska vi dela med oss?

GrejaGreja sjunger sånger om stora och små ämnen för stora och små. Musik som svänger, om vad som händer, hur vi känner och som är härlig att dansa till.

GrejaGreja är ett band som spelar nyskriven musik med svenska texter för barn. Text och musik är skriven av musikern och barnskötaren Elin Engberg. Låtarna har tillkommit och växt fram som en del av Elins pedagogiska arbete som barnskötare på förskolan Sångglada Barn i Göteborg. Låtarna berör ofta ämnen som diskuterats i barngruppen. Tillsammans med musikern och producenten Christoffer Johansson har Elin arrangerat musiken och gett den ett sound som för tankarna till James & Karin och Jojje Wadenius och Barbro Lindgrens Goda' Goda'.

En konsert med GrejaGreja är en svängig och rolig upplevelse som präglas av lekfullhet och lyhördhet. Musik varvas med små historier och rörelselek och publiken bjuds in att själva sjunga och dansa och delta.

Information

Ålder: Passar alla

Tid: 22 september kl 9.30

Plats: Palladium

HÄR bokar ni 

 

Alla får åka med

En liten flicka kör i sin blå lastbil. Hon tar med sig många passagerare; en hängig tomte, en grubblande gris, en pojke som ramlat, en frusen hund och en ledsen nalle.Tillsammans far de hem till flickans hus och har saftkalas. Föreställningen “Alla får åka med” bygger på Anna-Clara Tidholms bilderbok för de allra minsta. En föreställning om empati, gemenskap och mångfald och vikten av den enkla, vardagliga samvaron. Att vara olika är bra!

Information

Ålder: 2-5 år , Passar även anpassadgrundskolan

Tid: 4e oktober, kl 9.30 & kl 10.30, 

Plats: Ingaredsgatan 70, 441 65 Alingsås

HÄR bokar ni 

 

 

Min vän Rita

- En föreställning om att måla en fantasi och hitta sig själv i den. I denna färgsprakande hyllning till fantasin målas berättelsen fram med pennor, penslar och massor av färg. Barnen får vara med och se historien bli till och tavlan komma till liv. Vad är egentligen på riktigt? Kan en måla upp sin egen verklighet? “Min vän Rita” är en färgstark och musikalisk föreställning om att våga följa fantasins vindlingar, känna sig ensam men våga ta någon i handen och kanske finna att den där ”någon” är du själv.

Information

Ålder: Från 3 år

Tid: 13 oktober kl 9.30

Plats: Palladium

HÄR bokar ni 

 

Bach in the Streets 

Klassisk musik möter street dance på temat Vem är du? Var kommer du ifrån? Vart ska du?

Bach in the street undersöker med kontrasterande konstnärliga element och ett format som är både allvarligt och lättsamt kulturella identiteter, flykt, frågor om liv och död. En musikalisk och kulturell fusion, dynamisk och fängslande för alla åldrar. På scenen möter violinvirtuosen och bachspecialisten Semmy Stahlhammer, förste konsertermästare vid Kgl Operan, streetdansaren Maele Sabuni, vinnare av prestigefyllda priser, dansare för Riksteatern och på Schlagerfestivalen. De två solisterna är båda födda i Sverige och barn till flyktingar. Semmy bär på ett judiskt arv och Maele kongolesiskt. Produktionen undersöker vad det innebär att fly och finna ett nytt hem, rotas i ny jord, hitta en egen plats och växa via konst och kultur. Den ställer frågorna:
Vem är du? Var kommer du ifrån? Vart ska du?

Målgrupp: 10 -19 år,

Längd: 60min (Föreställningen ca 35 min görs alltid med ett samtal ca 25 min)

Tid: tisdag 14/9 och onsdag 15/9 kl 9.30 och 12.30

Plats: Palladium

HÄR bokar ni 

Biejvve bájtta - Solen skiner

En magisk musikteater där barnen får möta samerna och deras land Sápmi.

Välkommen in i kåtan där vi tillsammans går på upptäcks färd med hjälp av sagans värld. Den samiska skapelseberättelsen och de mystiska hjärtslagen visar vägen i landet där solen skiner på natten. När elden brinner får vi träffa renen Biello, renskötaren Nils Henrik och Elsa som stod barfota i kallkällan. Skatan, Haren och Biernna – björnen kommer också på besök och vi lär oss att jojka - det samiska sättet att sjunga på. Kom med!Elin Teilus är sångerska, jojkare och skådespelerska. Hon är själv same med sina rötter i skogssamiska byn Udtja, nära Jokkmokk.

Målgrupp: 3-7 år

Längd: 35 min

Tid: Torsdag 16/11 kl 09.30 och kl 11.00

Plats: Palladium

Även: Fredag 17/11 kl 11.30 i Sollebrunn, Bjärkehallen.

Plats: Palladium

Här bokar ni 

 

Radio Trattofon

Cirkus Trattofon rattar in en halsbrytande humorföreställning på sin tecknade radio. Men radion själv är inte med på noterna. Ett enkelt shownummer urartar i tekniskt haveri, kanal efter kanal ställs in med oväntade vändningar. I jakt på den rätta låten får de två figurerna snubbla sig fram i en värld av dans, akrobatik, ljudeffekter och tecknad rekvisita. Föreställningen innehåller publikinteraktion och efteråt får barnen vara med och dansa.

Föreställningen är utan tal och kan förstås av alla.

Information

Ålder: Passar alla, Passar anpassadgrundskola

Tid: 17e november kl 9.30

Plats: Palladium

Här bokar ni