Teater för skola & förskola

Under hösten 2022 erbjuder vi teater på Palladium för förskolan, låg - mellan och högstadiet. Föreställningen kostar 20 kr mer elev. Förskolan betalar inte.

HÄR bokar ni

Flodhästar och andra hästar

Humor och dråpligheter varvas med spänning och viss dramatik.
Flodhästen och andra hästar handlar om vänskap och om att det inte finns någon som är lika bra på att vara jag som jag.Åh vad livet är härligt tycker flodhästen. Hon njuter av sin lugna, lata tillvaro vid strandkanten. Trots att hon är gammal rör hon sig elegant i vattnet och flyter som en kork. Hästen lever livet. Dansar, hoppar och rör sig snabbt som vinden. Hon är ung och vild med vajande man och ståtlig svans.  En dag möts de båda på stranden och hela tillvaron vänds upp och ner. De, som varit så nöjda med sig själva och sitt sätt att leva, blir plötsligt osäkra på om de verkligen vet hur en ska se ut och bete sig när en är en häst?!

• När: 9/9 kl 09.30
  • Ålder: Föskolan
  • Pris: Gratis

De vågade - En hyllning till de superhjältar som med mod förändrade världen

• När: 30/9 kl 09 & 13
  • Ålder: Mellanstadiet

De vågade är en collageföreställning om fenomenala idéer, briljanta upptäckter och superhjältar nu och då.
På ett lekfullt sätt hyllar vi de människor vars styrka sitter i idén. Som vet att det som krävs för att uppnå hjältedåd inte är muskler, utan mod. Vi får möta en rad historiska och nutida människor som skapar förändring genom handling. Som Rosa Parks på bussen, Marie Curie i sitt laboratorium och Amelia Earhart över Atlanten.

Lärarmaterial till de vågade

I Aisopos värld

Vem var Aisopos? Fanns han verkligen? Och borde han inte skaffa nya byxor? En lekfull berättarteater där vi genom mim och musik tar er med på en flygtur till fantasins magiska värld. Om att våga men också om att duga precis som du är.

Föreställningen utgår från barnkonventionen.

• När: 7/10 kl 09.30
  • Ålder: Förskolan

Nya skor

• När: 21/10 kl 10.30 & 13
  • Var: Sollebrunn, C-hallen
  • Ålder: Förskolan, Lågstadiet

Charlies högsta önskan är ett par nya skor. När brevet från mormor kommer, blir han överlycklig.

På sin födelsedag ska Charlie få precis vilka skor han vill! Mormor tipsar om en viss skoaffär, där det arbetar en mycket speciell skomakare.
Där kommer han att få hjälp att hitta precis det han önskar sig. Men vem är denna skomakare egentligen? Och vad är det som mormor inte berättar?
En rolig och spännande föreställning med musik, komik och magi.

Nalle Clown har fjärilar i magen

Humor, värme och clownens klassiska väska fylld med förundran, följ med på Nalle Clowns upptäcktsfärd där han finner fjärilar och andra magiska ting.

Nalle Clowns show är språklös och anpassad för alla åldrar.

• När: 2/12 kl 09.30
  • Ålder: Förskolan, alla åldrar