Utställningar på Nolhaga slott hösten 2021

Välkomna att uppleva lokal konst och kulturhistoria på Nolhaga slott!

Under hösten arrangeras ett flertal nya utställningar på Nolhaga slott, i salongerna på andra våningen.
Hiss finns och utställningarna är gratis att besöka.

Öppet alla dagar 11 – 16 samt extra öppet torsdag, fredag, lördag till kl 20 under Lights.

Alingsås Fotoklubb 18/9 – 3/10

Alingsås Fotoklubb, som grundades 1944, är aktiv i olika fototävlingar och anordnar fotoutflykter och kurser. Genom ett 30-tal medlemmar ges nu chansen att få uppleva deras bilder genom en samlingsutställning i salongerna på andra våningen i Nolhaga slott.

ArtmiX Alingsås 9/10 – 21/11

ArtmiX Alingsås är en lokal konst- och kulturförening som arbetar med många olika material som måleri, teckning, smide, broderi och skulptur. Detta görs gärna med en humoristisk twist och brukar därför roa både yngre och äldre besökare med sina utställningar.

Alingsås Konstförening 27/11 – 12/12

Alingsås Konstförening, som startades 1942, vill främja konstintresset i Alingsås och visa lokala konstnärers verk och ibland sådana som aldrig tidigare varit utställda.

Teknik i nöd och lust - en utställning från Alingsås museum på Nolhaga slott (pågår tillsvidare)

Med utgångspunkt från sex tekniska föremål ur museets samlingar, berättar utställningen historier om människor, miljöer och företeelser i Alingsås och omvärlden, under drygt tvåhundra år.

På entréplan visas sedan tidigare och tillsvidare:

Från villa till slott – bilder från Nolhaga

Fotografier över Nolhaga från åren 1882 till 1965, ur Alingsås museums arkiv.

Tenggren

Gustaf Tenggren, illustratör från Magra som blev Walt Disney-tecknare i Los Angeles.

Arrangörer: Kultur- och utbildningsförvaltningen, Alingsås museum, konst- och kulturföreningar i Alingsås.