E-böcker och e-ljudböcker

E-bokslån upphör tillfälligt 4 december. Vi återkommer med mer information inom kort.

Alingsås bibliotek ingår sedan länge i ett e-bokssamarbete med andra bibliotek i vår region. Vid årsskiftet kommer detta samarbete att upphöra. Från den 4 december 2019 upphör tillfälligt möjligheten att göra nya e-bokslån via den tidigare hemsidan "Kultur i Väst" samt i Biblio. Du kommer dock att ha möjlighet att lyssna/läsa redan påbörjade lån tiden ut under december. För att kompensera för detta så kan du från och med den 20 november låna upp till fyra böcker per vecka istället för det tidigare antalet två.

Vi återkommer med mer information inom kort.

Fria e-böcker att hämta på nätet - ett urval

Litteraturbanken Ett urval svenska klassiker i vid bemärkelse. Texterna läses direkt i webbläsaren. Vissa kan också laddas ner i pdf- eller epub-format.

Manybooks.net 28 000 e-böcker. Flest på engelska men ett femtiotal på svenska. Många olika format att välja mellan.

Projekt Gutenberg Över 33 000 titlar i epub-format för läsning på dator, läsplatta eller mobil. Många olika språk representerade, även svenska.

Projekt Runeberg Klassisk nordisk litteratur. Läses direkt i webbläsaren

Internationella biblioteket En samling av länkar till e-böcker och ljudböcker på andra språk som är fria att ladda ner.

Världens bibliotek E-böcker och ljudböcker på språken arabiska, persiska, somaliska, tigrinska, bosniska, kroatiska och serbiska.

Mer tips på gratis e-böcker finns på Inetmedia

Fria ljudböcker för nedladdning

LibriVox tillhandahåller ljudböcker som bygger på fria texter på alla språk. Frivilliga läser in böckerna, som sedan publiceras i form av mp3-filer och alltså kan laddas ner. De flesta inläsningarna är på engelska, men många andra språk finns representerade.

Talböcker

Talböcker är böcker som är inlästa på cd-rom, så kallade DAISY. Talböcker är avsedda för dig med läsnedsättning och kan lånas på biblioteket. Läs mer om talböcker.

Bifogade filer