Bild: Inuse Consulting ©

Att låna

Att skaffa ett lånekort är gratis. Du kan låna böcker, filmer, tidskrifter och CD-skivor på olika språk på biblioteket.
Du kan också låna e-böcker till din dator, telefon eller surfplatta.

OBS! Vi uppgraderar för tillfället vårt datasystem och ber om ursäkt för de eventuella besvär ni som låntagare drabbas av.
 

Du använder lånekortet när du vill:

  • låna böcker och annat material i våra utlåningsautomater
  • låna e-böcker på vår webbplats
  • reservera och låna om på vår webbplats
  • söka i bibliotekets e-arkiv och databaser hemifrån
  • boka en dator på biblioteket
  • komma in under bibliotekets meröppettider

För att söka efter böcker eller låna om, använd bibliotekskatalogen.

Lånekort = bibliotekskort = kulturhuskort

För att få ett lånekort skriver du först in dig som låntagare hos oss. Det gör du i vår bibliotekskatalog, eller inne på biblioteket.

Om du skriver in dig via webbplatsen blir ditt lånekonto direkt aktivt och du kan göra reservationer under en dag. Efter det måste du hämta ut ditt lånekort för att ditt lånekonto ska fortsätta vara aktivt. Lånekortet hämtar du ut på biblioteket. Ta med legitimation.

Du måste förbinda dig att följa bibliotekets låneregler.

Komma in i kulturhuset under meröppettider: kl 06-22

För att ha access till meröppet så måste du aktivera meröppet på ditt Kulturhuskort eller ditt befintliga bibliotekskort. Kulturhuskortet är detsamma som ett bibliotekskort. Utan aktivering har du inte access till huset under meröppet. Skaffar du ett kulturhuskort så ordnar vi meröppet till dig där och då, men har du ditt gamla kort så måste du komma in på biblioteket så att vi kan aktivera det åt dig.

Lånekort för unga

För att barn och ungdomar 6-18 år skall få ett lånekort måste vårdnadshavare skriva under ett förbindelsekort, som lämnas till biblioteket. Du kan också skriva på en sådan blankett inne på biblioteket. Du som vill ha Meröppet på ditt kort, och som är mellan 16-18 år, behöver vårdnadshavares underskrift för att få det. Den blanketten hittar du här!

Pin-kod

Du behöver en pin-kod till lånekortet. Det är en kod med fyra siffror som du använder när du till exempel ska låna böcker i bibliotekets automater eller logga in på bibliotekets webbplats.

Om du saknar eller har glömt din pin-kod, kom till biblioteket så får du hjälp att välja en ny.

Du kan ändra din pin-kod i bibliotekskatalogen. Logga in dig med numret på ditt lånekort eller personnummer och din nuvarande pin-kod.