Bild: Amanda Schutz ©

Öppettider

Alingsås kulturhus består av Alingsås konsthall, Alingsås museum, Alingsås bibliotek, Ingareds bibliotek, Sollebrunns bibliotek och teaterscenen Palladium. Verksamheterna har olika öppettider.

--------------------------------------------------------------------

Med anledning av regeringen och Folkhälsomyndighetens nya restriktioner och rekommendationer är Kulturhusets verksamhet stängd, med viss begränsad service Mer information finns här

--------------------------------------------------------------------

Alingsås kulturhus har på röda dagar endast meröppet. Vi stänger vårt bemannade öppethållande kl 16 dag före röd dag (mån-tor) och har stängt på påsk-, midsommar-, jul- och nyårsafton.

Museet

På grund av folkhälsomyndighetens rekommendationer sker bara förbokade besök på museet.

Besöket gäller endast utställningen Vattenspeglingar och pågår högst en timme, med ett begränsat antal besökare om sju stycken. Boka besök här.

Utställningen Teknik i nöd och lust pågår tills vidare på Nolhaga slott, öppet dagligen 11-16

Konsthallen

Ludvig Helin
Altered Vision. Double-Nature-Painting

29/5-11/9 2021

Öppet under bibliotekets bemannade tider.

Biblioteket

Ordinarie bemannade öppettider:

Mån-tor:  10-18
Fre:          10-15
Lör:          10-14

Söndagar Meröppet 6-16 (övriga dagar ej meröppet)

Filialbibliotekens öppettider:

Sollebrunn:

Mån, tor:  9-15 (lunchstängt: 12-13)
Tis:          13-19 (lunchstängt: 15-15.30)

Meröppet   från vecka 21   Mån-Sön 6-22 ( observera lunchstänging och ordinarie öppettider, se ev avvikelser på Kulturhusets startsida)

Ingared:

Mån:        14-19
Ons, tor:    9-14 (lunchstängt: 12.00-12.30)

Meröppet  från vecka 21  Mån-sön 6 - 22( se ev avvikelser på Kulturhusets startsida)

Palladium

Palladium har endast öppet i samband med evenemang. Boka Palladium här.