Bild: Amanda Schutz ©

Öppettider

Alingsås kulturhus består av Alingsås konsthall, Alingsås museum, Alingsås bibliotek, Ingareds bibliotek, Sollebrunns bibliotek och teaterscenen Palladium. Verksamheterna har olika öppettider.

--------------------------------------------------------------------

Med anledning av regeringen och Folkhälsomyndighetens nya restriktioner och rekommendationer är Kulturhusets verksamhet stängd, med viss begränsad service Mer information finns här

--------------------------------------------------------------------

Alingsås kulturhus har på röda dagar endast meröppet. Vi stänger vårt bemannade öppethållande kl 16 dag före röd dag (mån-tor) och har stängt på påsk-, midsommar-, jul- och nyårsafton.

Under obemannat öppethållande, sk meröppet, så krävs det att man loggar in sig genom att skanna sitt kulturhuskort och ange sin pinkod. All annan inpassering är otillåten. Omyndiga, 16-17 år, kan vistas i lokalen endast under vårdnadshavares ansvar och dennes skriftliga godkännande. Övriga minderåriga ska ha medföljande vuxen vid besök under meröppet.

Museet

På grund av folkhälsomyndighetens rekommendationer sker bara förbokade besök på museet.

Besöket gäller endast utställningen Vattenspeglingar och pågår högst en timme, med ett begränsat antal besökare om sju stycken. Boka besök här.

Utställningen Teknik i nöd och lust pågår tills vidare på Nolhaga slott, öppet dagligen 11-16

Konsthallen

Emille de Blanche
Oaser

21/11 2020 - 27/2 2021

Öppet under bibliotekets bemannade tider.

Biblioteket

Ordinarie bemannade öppettider:

Mån-tor:  10-18
Fre:          10-15
Lör:          10-14

Meröppet mån-tor 6-22, fre 6-19, lör-sön 6-16 (avvikelser kan förekomma, se Kulturhusets startsida).

Filialbibliotekens öppettider:

Sollebrunn:

Mån, tor:  9-15 (lunchstängt: 12-13)
Tis:          13-19

Meröppet mån, ons, tors 15-22; tis 19-22; fre-sön 6-22 ( se ev avvikelser på Kulturhusets startsida)

Ingared:

Mån:        14-19
Ons, tor:    9-14 (lunchstängt: 12.00-12.30)

Meröppet 6 - 22 alla årets dagar ( se ev avvikelser på Kulturhusets startsida)

Palladium

Palladium har endast öppet i samband med evenemang. Boka Palladium här.