Månadens boktips

Barn |

Unga Vuxna |

Vuxna |

November 2022

 

Unga Vuxna

 

En av oss ljuger, En av oss står på tur, One of us is back- Karen M. McManus

 

En av oss ljuger och En av oss står på tur är två otroligt spännande pusseldeckare, och till våren kommer den tredje delen One of us is back ut

 

Simon är ensamvargen som driver en skvallerblogg, About That, där han sprider hemligheter om eleverna på Baywiev High. Han är hatad av många, men också respekterad. Ingen vågar sätta sig emot Simon, som på något sätt verkar veta allt om alla.

Tillsammans med fyra andra elever på skolan får han kvarsittning. Simon kommer dock aldrig att lämna klassrummet levande och de fyra övriga blir misstänkta mord. Alla har de hemligheter Simon hade kunnat avslöja för världen, som hade kunnat förstöra deras liv. Men vem skulle kunna mörda för att förhindra det?

Ett år senare har skolan förbjudit alla former av skvaller, och den som blir påkommen riskerar att bli relegerad. Men trots det har flera andra About That-kopior kommit och gått, så när eleverna på Baywiev High plötsligt börjar få sms från ett hemligt nummer så tar de det inte på allvar. I smset får en person i taget välja sanning eller konka. Vem är beredd att välja på att skämma ut sig inför hela skolan, eller få sin värsta hemlighet avslöjad? Vem är denna Simon-kopia, och hur långt kommer hen att gå?