Öppettider idag
Stängt

Alingsås museum

--------------------------------------------------------------------
Med anledning av regeringen och Folkhälsomyndighetens nya restriktioner och rekommendationer är Kulturhusets verksamhet stängd  21 december - tills vidare. Mer information finns här
--------------------------------------------------------------------

 

 

Alingsås museum är en del av Alingsås kulturhus. Museet vill vara en arena för människors berättelser, minnen och upplevelser genom tiderna.

Tillsammans med alingsåsarna skapar vi kunskap om dåtiden, perspektiv på samtiden och engagemang för framtiden med utställningar, program och pedagogisk verksamhet.

Museet vårdar och förvaltar det kulturarv som tillhör alla - både infödda, inflyttade och den som är på tillfälligt besök. I museets samlingar finns minnen ur historien i form av foton, brev, dagböcker och många olika slags föremål. Tillsammans är de en källa till kunskap om Alingsås historia.

 

Alströmerska magasinet

På grund av folkhälsomyndighetens rekommendationer sker bara förbokade besök på museet.

Besöket gäller endast utställningen Vattenspeglingar och pågår högst en timme, med ett begränsat antal besökare om sju stycken.

Boka ditt besök. 

Nolhaga slott

På Nolhaga slott visas två utställningar producerade av Alingsås museum: Teknik i nöd och lust och Från villa till slott

Kom med din klass

Vi tar emot skolbesök i de fall gruppstorlek mm, kan följa Folkhälsomyndighetens råd och riktlinjer. För förfrågan kontakta pedagog Ylva Sillén: ylva.sillen@alingsas.se

Läs mer om museets aktiviteter för skola och boka din klass här. 

Kontakt

Kontakta oss.

Digitala samlingar

Titta på våra digitaliserade samlingar på digitaltmuseum.

Coronatider

Nordiska museet samlar just nu in svenskarnas berättelser om hur Covid-19 påverkar arbets-, familje- och vardagsliv. Läs mer här och lämna din upplevelse!