Nolhaga slott öppet dagligen 11-16

Alingsås museum

Just nu kan du se besöka två utställningar producerade av Alingsås museum i Nolhaga slott: Teknik i nöd och lust och Från villa till slott

Museet är stängt medan vi bygger ny utställning. Öppningsdag lördag 7 november 2020.

Alingsås museum är en del av Alingsås kulturhus. Museet vill vara en arena för människors berättelser, minnen och upplevelser genom tiderna.

Tillsammans med alingsåsarna skapar vi kunskap om dåtiden, perspektiv på samtiden och engagemang för framtiden med utställningar, program och pedagogisk verksamhet.

Museet vårdar och förvaltar det kulturarv som tillhör alla - både infödda, inflyttade och den som är på tillfälligt besök. I museets samlingar finns minnen ur historien i form av foton, brev, dagböcker och många olika slags föremål. Tillsammans är de en källa till kunskap om Alingsås historia.

 

Kom med din klass

Från och med 9 november 2020 återupptas skolvisningar i Alingsås museum (max 15 besökare/grupp) för förfrågan kontakta pedagog Ylva Sillén: ylva.sillen@alingsas.se

Läs mer om museets aktiviteter för skola och boka din klass här. 

Kontakt

Kontakta oss.

Digitala samlingar

Titta på våra digitaliserade samlingar på digitaltmuseum.

Coronatider

Nordiska museet samlar just nu in svenskarnas berättelser om hur Covid-19 påverkar arbets-, familje- och vardagsliv. Läs mer här och lämna din upplevelse!