Besök Alingsås museum

Välkommen in och besök utställningar i tre våningsplan.

våning 1entréplan gestaltas en äldre magasinsmiljö i utställningen Bland bomullsbalar och kritpipor. Utställningen berättar översiktligt om Jonas Alströmer och driften av Alingsås manufaktur under 1700-talet och hur det kunde vara att arbeta där.

våning 2 visas utställningen Vattenspeglingar som berättar om Alingsås historia ur ett vattenperspektiv, till exempel badliv, brunnsdrickning, industrier, dricksvatten och avlopp.

våning 3 visas Ha, spara, ta tillvara, en utställning om människans relation till tingen, samt Var sak har sin plats, där vi berättar om förvaring i specialgjorda lådor, etuier och schatull.

Alla uppmanas att ta eget ansvar för att hålla avstånd till övriga besökare i museet.

Tisdag     kl 12-16

Onsdag   kl 12-16