Teater och film för skola & förskola

Under våren  2024 erbjuder vi teater för förskolan, låg - mellan och högstadiet. Det betalas med skapande skolapengar, 20 kr och förskolan går gratis. Det finns också möjlighet att söka busspengar!  

BOKA HÄR

Teater för förskolor

Fredagsmys - Titta ut Rut

En föreställning om mod – i och utanför en rosa och orange rustning. Om den stora världen utanför, som är ny och spännande och den trygga världen därinne. Vem är Rut om hon stannar där inne. Vem är hon om hon tittar ut?  Ett litet kliv för mänskligheten men ett stort kliv för Rut.

Ålder: Passar från 0 år – 5 år

Datum: Fredag 1/3
Tid: kl. 9.30
Plats: Palladium
 

Bild: Andreas Belanner

BOKA HÄR

Fredagsmys – Strumpängeln 

En trumpen liten clown skall ta ner strumpor från klädstrecket alldeles själv och det är faktiskt mycket svårare än man kan tro. Men som tur är kommer hjälp från oväntat håll, en Strumpängel uppenbarar sig. Den ser inte alls ut som en ängel vid första anblick och verkar inte ens ha några vingar!

Datum: Fredag 19/4
Tid: kl.9.30
Plats: Palladium

BOKA HÄR

Kapten kryp och skattkistan

Möt världens största landsnäckor och alla spännande insekter som Kapten Kryp visar publiken på nära håll. Vi fördjupar oss i fakta om djurens liv till tonerna av sånger från Kaptenens fantasi. Dessutom blir det lek, dans och berättelser från olika cykeläventyr runtom i världen. En teaterföreställning som vi formar tillsammans, där alla får chansen att bli planetskötare!

Datum: Torsdag 18/4
Tid: kl.9.00 och 10.30
Plats: Familjens hus/Blå huset, Wasagatan 16 i Sollebrunn

BOKA HÄR

Filmfestival 25 – 26 april

Vi bjuder in till film på Palladium under två dagar - för lågstadiet, mellanstadiet och högstadiet 

Datum: Torsdag 25/4 och Fredag 26/4
Plats: Palladium

Se detaljat program HÄR

15 - 16 maj 

BREATH IN THE WILD 

Något vi aldrig sett! Tält som dansar, tält som rör sig, tält som svävar och kramas, tält som busar, tält som är ledsna och glada – i takt med discomusik. Det är spännande och galet – här är det tillåtet att få skratta, kommentera och röra sig. En samtida dansföreställning som bjuder in både barn och vuxna på en absurd rörelseresa i transformation. Vad är egentligen en dansande kropp? Och hur kan vi uppfatta olika objekt som rör sig i mänskliga mönster och fantasifulla former? Genom komik och populärkultur leker dansföreställningen med hur publiken uppfattar saker och ting. “Den såg skitbra ut och jag hade kul!” “Det var roligt att dom slogs och ramlade omkull” “Det är inte varje dag man ser dansande tält” “Kan ni köra igen?!”

Datum: 15 -16 maj  
Tider: kl. 10.00  och 13.00
Föreställningen är 45 min lång 
Rek ålder: från Åk 4 
Plats: Palladium

BOKA HÄR

Lena med Bullen

Ålder: 2-7 år

Föreställning går att boka till din skola. (I mån av tid)

Boka på alingsaskulturhus.se/skola Vilka är ingredienserna för att baka en god tårta? Eller två? Eller kanske tre? Lena-med-bullen tar hjälp av publiken när smeten ska blandas, och tänk, det blir några fantastiska tårtor, med fyllningar som ingen kunnat drömma om! Föreställningen är full av sång, rörelse och glädje, och kanske en och annan överraskning. Nya och gamla sånger blandas i takt med att tårtorna bakas. Lena använder sig av TAKK

BOKA HÄR