Ändringar och begränsad service på kulturhuset med anledning av covid-19

Kulturhuset håller stängt, med viss begränsad service

Med anledning av regeringen och Folkhälsomyndighetens restriktioner och rekommendationer är Kulturhusets verksamhet stängt med undantag för viss begränsad service.

Detta gäller även våra filialer i Ingared och Sollebrunn

Biblioteken har ej meröppet under perioden

Vi förstår att många frågor dyker upp och försöker besvara dem nedan:

Hämta böcker
Om du önskar kan vi avtala en tid när du kan komma hit och hämta det du reserverat.

Du kan även ringa oss när du är på plats (dvs utanför aktuellt bibliotek) Vilket bibliotek och ditt reservations-id får du i ditt meddelande.

Alingsås bibliotek:

• Vi lånar ut det du beställt till dig och lämnar ut det vid ingången på baksidan av biblioteket.
  • Vi kommer att vara på plats för utlämning vardagar 10-15.
  • Torsdagar är tiden för utlämning 10-18

Ring 0322-616600 eller 0233-616601

Sollebrunns bibliotek  är öppet för hämtning av böcker (mån, tis och tors) , telefonnummer 0322-616110 se sidan för tider.

Ingareds bibliotek är öppet för hämtning av böcker måndagar 14-19, telefonnummer 0322-616010

Återlämning

OBS! Från 1 april ej automatiska omlån.

Lämna tillbaka böcker på baksidan av kulturhuset. Bokinkast finns precis vid ingången till tidningsläsning/datorer.

Det går också bra att lämna till personal där man hämtar reserverade böcker.

Tider för återlämning: Mån-ons, fre kl. 10-15, to kl. 10-18

Du kan själv gå in och kontrollera din lånestatus, i vår katalog https://kohaopac.alingsas.se/

Har ni lånat böcker kopplat till er verksamhet gäller andra regler, kontakta oss då via mejl.

Dagstidningar och datorer

Måndag-fredag finns det möjlighet att läsa dagstidningar och låna datorer.

• Öppettider är 10-15
  • Nyhet, Torsdagar öppet 10-18
  • Ingång sker via bakgården
  • Max 7 besökare åt gången