Ändringar på kulturhuset med anledning av covid-19

Alingsås kulturhus med bibliotek och konsthall är fortsatt öppna under ordinarie öppettider. Vi följer Folkhälsomyndigetens råd och har bland annat ändrat i den fysiska miljön och vår service till dig så att ditt besök kan ske snabbt, smidigt och smittsäkert. Vi ber dig att också ta eget ansvar genom att hålla avstånd till varandra och till personalen i kulturhuset, tvätta och sprita dina händer samt stanna hemma om du är sjuk.

Biblioteket

• Biblioteket håller öppet under ordinarie öppettider. Dock kan receptionen under vissa perioder komma att vara obemannad.

• Du som är frisk och är över 70 år eller tillhör en riskgrupp kan få hämta dina reserverade böcker utanför biblioteket i Alingsås och Sollebrunn. Kontakta bibliotekets vuxeninformation i Alingsås på tel. 0322-616600 eller i Sollebrunn på tel. 0322-616110 för tidsbokning. Hämtning sker alltid under våra bemannade öppettider. OBS! Tjänsten utförs i mån av tid, vi reserverar oss för eventuella ändringar.

• Du som tillhör en riskgrupp kan få böcker och andra media levererade hem. Enda kravet är att du ska vara folkbokförd i Alingsås kommun. Kontakta Björn Roness, helst via mail: bjorn.roness@alingsas.se eller på tel. 0322-616620.

• Antalet omlån av media utökas till 5.

• Vi har tyvärr inte möjlighet att hjälpa dig vid besöksdatorerna. Vid kopiering är det självservice som gäller.

• Det går inte att besöka kulturhuset med barngrupper från skola och förskola just nu. Vi packar gärna en kasse med böcker till skolklassen eller förskoleavdelningen. Gör din beställning via mail till: barnungabibliotek@alingsas.se

• IT drop-in är för tillfället inställt och kommer att återupptas när nya direktiv annonseras.
    IT-pedagogen finns oftast på plats och kan svara på eventuella frågor.

• Ateljén och caféet, studierum och studieplatser är just nu stängda för att minska risken för smittspridning.

• Alla program i fysisk form är inställda tills nya riktlinjer kommer från Folkhälsomyndigheten. Många av våra program, som exempelvis Sagostunder och Fredagsmys streamas. Du hittar mer information på respektive programpunkt på kulturhusets webbplats.

Konsthallen

• Konsthallen håller öppet under ordinarie öppettider.

• Vi ber dig att hålla avstånd till övriga besökare.

• Just nu visas ”Oaser” av Emille de Blanche

Museet/ Alströmerska magasinet

• Endast förbokade besök.

• Besöket gäller endast utställningen Vattenspeglingar och pågår högst en timme, med ett begränsat antal besökare om sju stycken.

• Läs mer om vad som gäller för ett besök och hur du bokar tid här

Palladium

• Vi streamar många av kulturhusets ordinarie programpunkter som tidigare gick att se på Palladium.

• Mer information om vårt streamade utbud hittar du på kulturhusets webbplats.

Information om vår verksamhet uppdateras löpande.

Alingsås kommun fortsätter att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Här hittar du den aktuella informationen om coronaläget i Alingsås kommun. (Länkas: https://www.alingsas.se/omsorg-hjalp/coronavirus-covid-19)

Alingsås Municipality follows the recommendations of the Public Health Authority. For more information click here.