Twisted Sisters

Skulptur i tvådelar i bohusgranit

Konstnär: Christina Monti (f. 1959)

Plats: Nolhaga

Installationsår: utställd i Alingsås 2012-2013 och därefter inköpt

Konstverket Twisted Sisters är tillägnat människors mod och vänskap över gränser, idag och under det kalla kriget mellan öst och väst. Verket är en del av projektet På andra sidan muren där det privata dramat möter den politiska historien i form av det kalla kriget och den Tyska demokratiska republiken DDR.

Christina Montis konstprojekt innebär ett utforskande av den dramatiska splittring av syskonen och familjen som utspelades i DDR och Småland på tidigt 60-tal med starka kontraster mellan morföräldrarnas småländska prästgård och livet bakom ”järnridån”, livet på andra sidan.

För femtio år sedan kom Berlinmuren och det kalla kriget att gå rakt genom konstnärens familj och de senaste åren har konstnärskapet allt mer börjat likna ett detektivarbete som ständigt pekar tillbaka till Finsterwalde i dåvarande DDR där familjen levde under denna period.

Christina Monti är utbildad i skulptur vid Konstfack 1989-1994 och Idun Lovéns konstskola 1987-1989. Monti bor och arbetar i Tanum och har ställt ut nationellt och internationellt.

 

Mer information:

Christina Montis hemsida

 

Tillbaka till information om den offentliga konsten

 

Offentliga konstverk


Med handväskan som vapen

Våren

Vem får sättas på piedestal

Jonas Alströmer

Den magiska ormbunken

Prinsessan Hapunda

Cosmic Love

Twisted Sisters

Speglingar

Vattenbäraren

Grekiska fester

Påfågel

Lek med boll

Rum för vindar

Treklang

Komposition

Hjortar

Citron

Kajor

Lekande barn